Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Εκδήλωση για την έπαρση της σημαίας των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μαζί με την ελληνική σημαία και τη σημαία του Δήμου Βύρωνα, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο του Βύρωνα, κυματίζει και η σημαία των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η σημαία φέρει το λογότυπο, το οποίο δημιούργησε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στον οποίον τόνισε: «Ο Δήμος του Βύρωνα, με τη συμβολική αυτή εκδήλωση, τιμά και κάνει την αρχή μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένων στην φετινή επέτειο των 100 ετών. Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε χρέος μας να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή και αυτή είναι η κατεύθυνσή μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και οι εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και της Ομοσπονδίας Δημήτρης Παντέλας, (γ.γ. της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος), Μαριάννα Μαστροσταμάτη (ειδική γραμματέας της Ο.Π.Σ.Ε. & πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Βύρωνα), Κώστας Αναγνωστάκης (ταμίας της Ο.Π.Σ.Ε. & δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καισαριανής), Γιώργος Ντόβολος, μέλος της επιτροπής της Ο.Π.Σ.Ε. για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα, Συμέλα Αντωνιάδου (πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Καρέα – Βύρωνα), Θοδωρής Προφαντόπουλος (αντιπρόεδρος στην Ένωση Μικρασιατών Βύρωνα), Νίκος Βικέτος (πρώην γ.γ. της Ένωσης Σμυρναίων), Νίκος Καραμπουρνιώτης (πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου «ΡΙΖΕΣ»).

Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, Γιώργος Πλακίδας, εκ μέρους της «Νέας Εποχής Βύρωνα» η Ιουλία Κιούπη (αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), ο Μίλτος Μπαντής επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βύρωνα», ο Αλέξης Σωτηρόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα Δύναμη Ελπίδας», o Κοσμάς Τσιάκαλος από την «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» και ο Τάσος Μαυρόπουλος από την «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα».

 

 

Διαβάστε επίσης: Βύρωνας: Rapid test στις 11 και στις 25 Φεβρουαρίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ