Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για «έμμεσο πολιτικό εκβιασμό» κατηγορεί τον Γρηγόρη Κωνταντέλλο η Περιφέρεια Αττικής

Για «αδικαιολόγητα δημόσια παράπονα» και «έμμεσο πολιτικό εκβιασμό» κατηγορούν τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι εμμέσως πλην σαφώς μιλούν για παράκαμψη της Δημοτικής Αρχής και απευθείας ενημέρωση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου 3Β από την ίδια την Περιφέρεια για τα έργα που προγραμματίζονται και εκτελούνται στην περιοχή.

Αφορμή της σκληρής αυτής απάντησης στάθηκε η δυσαρέσκεια του κ. Κωνσταντέλλου για «πάγωμα» έργων στον Δήμο.

Στην απάντηση, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τον Σεπτέμβριο του ’19 παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκηση μια Περιφέρεια με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και με υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν το 1,5 δις ευρώ, ενώ στο ταμείο υπήρχαν περίπου 350 εκ..

Επιπλέον, μέσω προγραμματικών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί με τους Δήμους της Αττικής αλλά δεν είχαν συμβασιοποιηθεί αλλά ούτε καν εγγραφεί με τα απαραίτητα κονδύλια στους προϋπολογισμούς, προέκυπταν επιπλέον δεσμεύσεις για έργα που απαιτούσαν ακόμη 1 δις ευρώ.
«Μπροστά στην κατάσταση αυτή», σημειώνουν, «η σημερινή διοίκηση προχώρησε σε επικαιροποίηση του προγράμματος έργων, δίνοντας έμφαση στην ολοκλήρωση μεγάλων εμβληματικών παρεμβάσεων που είχαν ήδη ξεκινήσει, αλλά και στην εκπόνηση ενός νέου σχεδίου έργων, για όλους τους Δήμους της Αττικής, πάνω σε νέες ρεαλιστικές βάσεις. Ο νέος σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει έργα και δράσεις και στους 66 Δήμους της Αττικής».

Απαντώντας στο κάλεσμα του δημάρχου 3Β προς τους δημότες να θυμηθούν σε 20 μήνες πως τους συμπεριφέρθηκε η Περιφέρεια Αττικής, οι εκπρόσωποι της τελευταίας δηλώνουν ουσιαστικά ότι στο επίπεδο της ενημέρωσης των πολιτών θα παρακάμπτεται η Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την οποία κατηγορούν για «έμμεσο πολιτικό εκβιασμό».

«Οι πολίτες του Δήμου ΒΒΒ», τονίζουν, «θα ενημερώνονται διαρκώς κι απευθείας από την Περιφέρεια για την πορεία εκτέλεσης των έργων στην πόλη τους, ώστε να αξιολογήσουν χωρίς διαμεσολαβητές και έμμεσους πολιτικούς εκβιασμούς τα έργα αυτά.

Η Περιφέρεια Αττικής, μαζί με τους πολίτες του Δήμου ΒΒΒ θα πάνε τη Βάρη, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη μπροστά, σε συνεργασία με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, εφόσον η ίδια το επιθυμεί».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Κωνσταντέλλου σε Πατούλη για «πάγωμα» έργων στα 3Β

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ