Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Βούλιαξε» απορριμματοφόρο στον Άλιμο

Τρύπησε το οδόστρωμα και βούλιαξε το απορριμματοφόρο.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως συνέβη το πρωί στην οδό Γερουλάνου του Αλίμου.

Τη στιγμή που περνούσε το απορριμματοφόρο του Δήμου, «άνοιξε» ο δρόμος και έγειρε το όχημα. Οι ρόδες του απορριμματοφόρου εγκλωβίστηκαν στην τρύπα που δημιουργήθηκε και χρειάστηκε παρέμβαση συνεργείου του δήμου για να ξεκολλήσει.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αποδίδει το περιστατικό στα έργα του «Φυσικού Αερίου» και της ΕΥΔΑΠ.

«Το τμήμα του δρόμου που έσπασε είναι ακριβώς αυτό που πριν λίγους μήνες είχε ανοίξει ο εργολάβος του ‘Φυσικού Αερίου’ για να περάσει αγωγό αερίου. Ήταν τόσο πρόχειρη και κακή η δουλειά που είχαν κάνει, ώστε σήμερα το πρωί, μόλις παρουσίασε διαρροή διπλανός αγωγός της ΕΥΔΑΠ, οδηγηθήκαμε στο αποτέλεσμα των φωτογραφιών. Ευθύνες φέρει βέβαια και η ΕΥΔΑΠ, που τόσα χρόνια δεν έχει αντικαταστήσει τον προβληματικό αγωγό της στον συγκεκριμένο δρόμο, αν και διαρκώς σπάει και έχει διαρροές. Είναι πραγματικά μαρτυρική η κατάσταση για Δήμο και κατοίκους της περιοχής, η ΕΥΔΑΠ όμως λύση δεν δίνει».

Ο κ. Κονδύλης τονίζει ότι έχει επανειλημμένως αναδείξει την κακοποίηση του οδικού δικτύου από τις ΔΕΚΟ, «που σκάβουν καταστροφικά, κακότεχνα και ανεύθυνα με τους διάφορους εργολάβους τους, χωρίς να τους επιβλέπουν και χωρίς να αποκαθιστούν σωστά τα οδοστρώματα. Ο Δήμος εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο που έχει, απέναντι σε αυτήν την “πειρατική” νοοτροπία. Ειδικά με το Φυσικό Αέριο, που ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να σκάβουν όπου θέλουν, χωρίς να παίρνουν άδεια από τον Δήμο, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πότε θα σοβαρευτούν; Πότε θα λειτουργήσουν με επαγγελματισμό; Πότε θα εγκαταλείψουν τις τριτοκοσμικές πρακτικές; Πότε θα σταματήσουν να μας καταστρέφουν το οδικό δίκτυο;», αναρωτιέται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ο εργολάβος δεν είχε κάνει σωστά την συμπύκνωση του υποστρώματος του οδοστρώματος, είναι φυσιολογικό να υπάρξει καθίζηση τη στιγμή που διέρχεται βαρύ όχημα. Ωστόσο είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού οι κανονισμοί των έργων αφορούν και βαριά οχήματα.

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε προκειμένου να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης: Δήμαρχος Αλίμου: «Γιατί δεν μοιράζουμε ξύλα για το τζάκι»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ