Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Έγκλημα στον Νείλο», «Παντρέψου με», «Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι» (Βίντεο)

Μια… πρώτη γεύση από τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στη «μεγάλη οθόνη» σας παρουσιάζει η ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Έγκλημα στον Νείλο  – Death on the Nile

Είδος: Μυστηρίου, Δράμα, Αστυνομική (113΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Παίζουν: Κένεθ Μπράνα, Τομ Μπέιτμαν, Ανέτ Μπένινγκ, Ράσελ Μπραντ, Αλί Φαζάλ, Ντόουν Φρεντς, Γκαλ Γκαντότ, Άρμι Χάμερ, Ρόουζ Λέσλι, Έμα Μακέι, Σόφι Οκονέντο, Τζένιφερ Σάουντερς, Λετίσια Ράιτ

Σύνοψη: Οι διακοπές του Βέλγου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό στην Αίγυπτο, πάνω σε ένα πολυτελές  ατμόπλοιο, μετατρέπονται σε μία τρομακτική αναζήτηση ενός δολοφόνου, όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο.

Διανομή: Feelgood

Σχόλιο: Πολλαπλά θύματα, πολλαπλοί δολοφόνοι και ο θεατής να προσπαθεί να μαντέψει μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκλονιστική αλήθεια.  Τοποθετημένο σε μία επική τοποθεσία από εντυπωσιακές εικόνες της ερήμου και τις μεγαλειώδεις πυραμίδες της Γκίζας, αυτό το παραμύθι αχαλίνωτου πάθους και ατελείωτης ζήλειας περιλαμβάνει μια κοσμοπολίτικη ομάδα από άψογα ντυμένους ταξιδευτές και αρκετές αναπάντεχες ανατροπές που θα αφήσουν το κοινό να μαντεύει τον ένοχο μέχρι την τελική, σοκαριστική λύση.

 

Παντρέψου με – Marry me

Είδος: Κομεντί, Αισθηματική, Μιούζικαλ (112΄)

Χώρα  ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Κατ Κόιρο

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Όουεν Γουίλσον, Μαλούμα, Τζον Μπράντλεϊ, Σάρα Σίλβερμαν

Σύνοψη: Η Κατ Βαλντέζ είναι το ήμισυ του δυναμικού ζευγαριού της μουσικής βιομηχανίας, μαζί με τον Μπαστιάν (ο Μαλούμα στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο). Το νέο hit single του ζευγαριού με τίτλο Marry Me κυριαρχεί στους καταλόγους επιτυχιών, καθώς ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το γάμο τους μπροστά στα μάτια των θαυμαστών τους, σε μια τελετή που θα μεταδοθεί ζωντανά και αναμένεται να «ρίξει» το internet.

Όταν η Κατ μαθαίνει, λίγο πριν από την τελετή, ότι ο Μπαστιάν την εξαπάτησε, έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή της, καθώς καταρρέει πάνω στη σκηνή τη στιγμή που αμφισβητεί την αγάπη, την αλήθεια και την αφοσίωση. Καθώς ο αγγελικά πλασμένος κόσμος της καταστρέφεται, στρέφει το βλέμμα της σε έναν ξένο — ένα τυχαίο πρόσωπο στο πλήθος. Λένε πως αν το γνώριμο σε απογοητεύει, τότε ίσως κάτι άγνωστο να είναι η απάντηση, και έτσι, σε μια στιγμή εμπνευσμένης παραφροσύνης, η Κατ επιλέγει να παντρευτεί τον Τσάρλι.

Διανομή: Tulip

 

Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι – Last and first men

Είδος: Φαντασίας, Μυστηρίου(70΄)

Χώρα: Ισλανδία (2020)

Σκηνοθεσία: Γιόχαν Γιόχανσον

Σύνοψη: Με αφήγηση της Τίλντα Σουίντον, δύο δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, το ανθρώπινο είδος βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού και εκπέμπει ένα μήνυμα που ταξιδεύει στον χρόνο, φτάνοντας μέχρι τη δική μας εποχή.

Διανομή: Carousel Films

Σχόλιο: Το κύκνειο άσμα του Γιόχαν Γιόχανσον, είναι ένα φουτουριστικό μωσαϊκό με εικόνες από τα απόκοσμα πέτρινα μνημεία της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Μια αλληγορία για την ψευδαίσθηση της ουτοπίας και την ψυχοφθόρο παρακμή του πολιτισμού μας. Εμπνευσμένο από τα τελευταία κεφάλαια μιας εκκεντρικής ιστορίας του φιλόσοφου Olaf Stapledon (1886-1950) που δίνει στην ταινία τον τίτλο της. Από αυτή την ιστορία ο νεαρός Arthur C. Clarke, εμπνεύστηκε το διήγημα του «The Sentinel», που αποτέλεσε τη βάση του Stanley Kubrick για το μνημειώδες «2001: A Space Odyssey» (1968).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ