Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ηλιούπολη: Δημιουργία Νέου Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

 

Στη δημιουργία νέου Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας προχωρεί ο Δήμος Ηλιούπολης.

Η τεράστια αξία του εθελοντισμού φάνηκε και κατά την πρόσφατη δοκιμασία της πόλης με την έντονη χιονόπτωση. Εθελοντές σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες, συνέβαλαν ώστε όσοι είχαν ανάγκη, να μεταφερθούν ασφαλείς στο σπίτι τους ή στον προορισμό τους, σε νοσοκομείο για εγχείρηση, αιμοκάθαρση, χημειοθεραπεία ή άλλες προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις σημαντικές για την υγεία τους, να απεγκλωβιστούν για να προμηθευτούν φάρμακα, τρόφιμα κ.λπ.

«Με βάση την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει έως τώρα από τους εθελοντές μας και με την πιο πλήρη οργάνωση και τον συντονισμό με την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και άλλους αρμόδιους θεσμούς, το Νέο Μητρώο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, μπορεί να αποτελέσει μια κρίσιμη ενισχυτική δύναμη για την αποτελεσματικότητα του έργου του Δήμου σε περιόδους κρίσεων οφειλόμενων σε ακραία και ασυνήθιστα φυσικά φαινόμενα», δηλώνει ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης και απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους της Ηλιούπολης να συμμετάσχουν στο Νέο Μητρώο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν εδώ τα στοιχεία τους, την ειδικότητά τους και την επιθυμία τους για την εθελοντική δράση αυτής της μορφής.

Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή προσκαλεί τους πολίτες που έχουν:

– Εκπαίδευση παροχής βοήθειας και διάσωσης.

– Επιθυμία να εκπαιδευτούν από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης του Δήμου μας και να την στελεχώσουν στην πράξη.

– Κατάλληλη φυσική κατάσταση για την στελέχωση εθελοντικών πεζοπόρων τμημάτων για την παροχή βοήθειας, φαρμάκων, τροφίμων κ.λπ., σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

– Αλυσοπρίονα ή άλλα εργαλεία χρήσιμα για επεμβάσεις ανάγκης.

– Οχήματα τετρακίνητα κατάλληλα για την κίνηση σε αντίξοες συνθήκες εδάφους ή καιρού, όπως τζιπ, ημιφορτηγά, 4×4, κλπ.

– Ειδικά οχήματα έργου, όπως μπουλντόζες, γερανούς, γκρέϊντερ ή άλλα μικρότερα τύπου bobcat ή άλλα σχετικά και επιθυμούν την διάθεσή τους για κοινωνικό σκοπό.

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις πρόσφατη έντονη χιονόπτωση, παραδέχθηκε ότι το υπάρχον σχέδιο αντιμετώπισης αλλού λειτούργησε με επιτυχία και αλλού με προβλήματα. «Η δημοτική αρχή έχει ήδη βγάλει ισχυρά συμπεράσματα για το τι πρέπει να βελτιωθεί άμεσα και για τον τρόπο, που πρέπει να λειτουργήσει την επόμενη φορά», είπε και ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται άμεσα η επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων, αξιοποιώντας την πρόσφατη εμπειρία. «Έχουμε ήδη λάβει τις αποφάσεις μας για την βελτίωση των σχετικών δημοτικών υλικοτεχνικών υποδομών και υπηρεσιών», τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο παράγων «Άνθρωπος» ήταν και παραμένει ο σημαντικότερος στην διαχείριση κρίσεων και ότι ο Εθελοντισμός, με υψηλού επιπέδου οργάνωση, θα αποδώσει τα μέγιστα σε μια πιθανή νέα δοκιμασία.

 

Διαβάστε επίσης: Ηλιούπολη: Επισκευή πεζοδρομίων με οικονομική διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ