Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άγιος Δημήτριος: Τελευταία φάση της απογραφής πληθυσμού

Την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, ξεκινά η τελευταία φάση απογραφής του πληθυσμού, που διενεργεί, κάθε δέκα χρόνια, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η τελευταία αυτή φάση θα διαρκέσει έως τις 21/2/2022, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου που μεσολαβεί.

Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου που δεν έχουν απογραφεί, να το κάνουν είτε ηλεκτρονικά στο gov.gr είτε με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο (Αγίου Δημητρίου 55) έως τις 21/2/2022.

Η απογραφή με φυσική παρουσία θα γίνεται στο Δημαρχείο (Αγίου Δημητρίου 55), στον 1ο όροφο από ώρα 09:00 έως 17:00, καθημερινά και το Σαββατοκύριακο. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την Απογραφή είναι 210 9761 248.

Υπενθυμίζεται ότι η άρνηση απογραφής συντελεί σε μια πλασματική και αναληθή εικόνα για τον πραγματικό πληθυσμό του Δήμου, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί αλυσίδα σοβαρών συνεπειών.

Όσο μικρότερος είναι ο πληθυσμός της πόλης, τόσο μικρότεροι θα είναι οι πόροι που δικαιούται ο Δήμος Αγίου Δημητρίου από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, που τόσο έχει ανάγκη για να υλοποιεί έργα και υποδομές.

Επίσης, δεν θα αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα της ηλικιακής διαστρωμάτωσης του πληθυσμού, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον ορθολογικό σχεδιασμό έργων και δράσεων που να κατανέμονται σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες του Δήμου (παιδικοί σταθμοί – σχολεία – ΚΑΠΗ κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης: “Παιδαγωγική και Ψυχανάλυση” σε εκπαιδευτικούς Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ