Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΠΙΣΝ: Πενθήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τα 5 χρόνια από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία

Με την πρεμιέρα της όπερας του Τζουζέππε Βέρντι, «Οθέλλος», στις 23 Φεβρουαρίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), και μία φαντασμαγορική έκπληξη στην Αγορά, κορυφώνονται οι εορτασμοί των πέντε χρόνων από την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Ελληνική Πολιτεία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πλούσιο πενθήμερο. Εκτός από τον «Οθέλλο», που αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη και σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμούς του Ρόμπερτ Ουίλσον, θα «ανέβουν» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, τρεις από τις παραστάσεις του νέου μιούζικαλ «Φτηνά τσιγάρα» των Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Ρένου Χαραλαμπίδη.

Επίσης, διοργανώνεται συζήτηση, ανοιχτή για το κοινό, με θέμα το ΚΠΙΣΝ ως πρότυπο δημοσίου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Έλλη Ανδριοπούλου, και έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος οι πρώην Πρωθυπουργοί της χώρας, από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ έως και σήμερα.

Στο πλαίσιο του επετειακού πενθήμερου, προγραμματίζεται ακόμη μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις καινοτομίες στον σχεδιασμό και την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ με ομιλητές ανθρώπους που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σπουδαίου έργου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν workshops αλλά και ένα speed mentoring session, με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς και την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων της.

Ιδιαίτερη μνεία στο έργο που άλλαξε τη φυσιογνωμία της Καλλιθέας, έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Κάρναβος.

«Συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ένα έργο που άλλαξε την προοπτική της Καλλιθέας. Η πόλη μας μπήκε πλέον στο χάρτη του πολιτισμού της Αττικής και της Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα οι Καλλιθεάτες έχουμε δίπλα μας έναν εκπληκτικό χώρο πρασίνου και δραστηριοτήτων».

Διαβάστε επίσης: «Ο Πατέρας μου η Αθήνα» της Μάνιας Παπαδημητρίου στις 22 Φεβρουαρίου στον ΙΑΝΟ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ