Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: Η τελευταία πινιάτα

Οι πινιάτες του δον Φουλχένσιο ήταν οι πιο φημισμένες σ’ ολόκληρο το Μεξικό. Κι αυτό επειδή δεν τις πουλούσε άδειες αλλά γεμάτες.

Απ’ αυτόν οι γονείς της Πεπίτα αγόρασαν για τα πρώτα της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη καραμέλες. Απ’ αυτόν αγόρασαν και για τα δεύτερά της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη σοκολατάκια. Απ’ αυτόν πήραν και την πινιάτα για τα τρίτα της γενέθλια, τότε που για πρώτη φορά πήγε και η Πεπίτα μαζί τους για να τον γνωρίσει. Έκτοτε κάτι παράξενο άρχισε να συμβαίνει. Κάθε χρονιά η Πεπίτα έλεγε στον δον Φουλχένσιο με τι ήθελε να γεμίσει την πινιάτα της. Κι εκείνος κάθε χρονιά ακολουθούσε πιστά την επιθυμία της, ωστόσο μέσα από την πινιάτα έβγαινε κάτι διαφορετικό. Κάτι που χαλούσε το πάρτι. Κάθε χρονιά. Μέχρι την τελευταία. Μέχρι την τελευταία πινιάτα…

Ένα βιβλίο που μιλά με πολύ διασκεδαστικό τρόπο για τις μεγάλες αλήθειες που μπορεί να κρύβονται σε πολύ μικρά πράγματα.

Η “τελευταία πινιάτα” είχε φτάσει και στη Βραχεία Λίστα των Κρατικών Βραβείων , στην κατηγορία του παιδικού, εικονογραφημένου βιβλίου. 

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου τις φετινές Απόκριες ντύνεται Μεξικάνος, ποζάρει στο φάκό της φωτογράφου Βάσιας Αναγνωστοπούλου και με το βιβλίο της Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΙΝΙΑΤΑ μας ταξιδεύει μέχρι το μακρινό Μεξικό.

H Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και έχει μεσσηνιακή και μανιάτικη καταγωγή. Μαθήτευσε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής, ενώ ως πιανίστρια έχει συνοδέψει χορωδίες, συναυλίες μουσικής δωματίου, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, Υδροπλάνο, Ίτανος, Εντύποις, Άπαρσις, Οσελότος, Αστερόπη κ.α., ενώ έχει δεκάδες συμμετοχές σε συλλογικές εκδόσεις. Κείμενά της έχουν ανέβει σε θεατρικές παραστάσεις (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Θέατρο Αργώ, Παραμυθοχώρα, Θέατρο 104 κ.α.), έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα (Voyager, Εφημερίδα ΚαθημερινήΒημαDonnaΡαδιοτηλεόρασηMetropolisΓλωσσίτσεςOgdoo.gr κ.ά.) και έχουν βραβευτεί από διάφορους πολιτιστικούς φορείς (Unesco, Υπουργείο Πολιτισμού, Όμιλο Ζαλώνη – Ξάστερον, Λογοτεχνικό Περιοδικό Κελαίνω, Σύλλογο Βιβλιόφιλων Έδεσσας, Λογοτεχνική Επιτροπή Στέλιος Ξεφλούδας κ.ά.)

Το 2009 έλαβε τον τίτλο “Artist of the Year” από την International Art Society and Academy στην κατηγορία διηγήματος, ενώ κατά καιρούς έχει γράψει από Ιστορίες Πρεσβυωπίας μέχρι Ιστορίες Γάμου και έχει διατηρήσει από στήλες μαγειρικής, μέχρι στήλες διακόσμησης. Συνηθίζει να γράφει με την ψυχή, όχι με το χέρι…

 

Ιnfo

 

Εκδόσεις Καστανιώτη

Συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Εικονογράφος Χρύσα Σπυρίδωνος

Σελίδες 40

Τιμή: 12,00 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ