Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Νέα Σμύρνη: Ασκήσεις σε ηλικιωμένους για καλύτερη ισορροπία και μείωση των πτώσεων

Το πρόγραμμα ασκήσεων Otago, με το οποίο μειώνονται οι πτώσεις και αυξάνεται η ισορροπία των ατόμων μεγάλης ηλικίας, και κατ΄ επέκταση η διάθεση και η κοινωνικοποίησή τους, εφαρμόζεται στα ΚΑΠΗ της Νέας Σμύρνης.

Το πρόγραμμα Otago ήδη εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία στα μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ και ακολουθεί η σειρά των μελών του Β΄ ΚΑΠΗ, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να τύχουν της ωφέλειας του προγράμματος. Η παρουσίασή του έγινε από την υπεύθυνη Φυσικοθεραπεύτρια των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Ευφροσύνη Καριαμπά.

Το πρόγραμμα ασκήσεων Otago μειώνει τις πτώσεις αυξάνοντας τη δύναμη, την ισορροπία, βελτιώνοντας τη σωστή στάση, τη διάθεση, τη μνήμη, το πρότυπο του ύπνου και τι κοινωνικές επαφές. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ατόμου και η αίσθηση της ανεξαρτησίας του ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί υπό την μορφή ομαδικής συνεδρίας (8-10 ατόμων) τα οποία θα επιλεχθούν μετά από ειδική φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης Παναγιώτης Γιατζίδης δήλωσε: «Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης δημιουργεί στάση ζωής σε ό,τι αφορά την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ. Στεκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη με υπευθυνότητα και αέναο αίσθημα αλληλεγγύης. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας έχει αναγνωριστεί τελευταία ως ο πλέον επικίνδυνος παράγοντας στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Η υιοθέτηση κάποιου είδους φυσικής άσκησης που να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα προσφέρει τόσο στην βελτίωση της ατομικής υγείας όσο και σε μακροζωία».

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: 270 τόνους κλαδιά μάζεψαν τα συνεργεία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ