Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Η μέθοδος των Γoυίλιαμς», «Uncharted», «Souad», «Ένας οργισμένος άνδρας εκδικείται» (Βίντεο)

H ΑΜΑΡΥΣΙΑ σας παρουσιάζει όλες τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στη «μεγάλη οθόνη».

 

Τα μυστικά της αδερφής μου – Souad

Είδος: Δράμα, Κοινωνική (96΄)

Χώρα: Αίγυπτος (2020)

Σκηνοθεσία: Αϊτέν Αμίν

Πρωταγωνιστούν: Μπασάντ Αχμέντ, Μπασμαλά Ελγαές, Χουσεΐν Γανέμ

Σύνοψη: Σε μια μικρή πόλη στο Δέλτα του Νείλου, η Σουάντ, μια 19χρονη κοπέλα, ζει διπλή ζωή: την αληθινή, που καθορίζεται από τη συντηρητική αιγυπτιακή κοινωνία, και τη μυστική, αυτή του διαδικτύου. Μια σειρά γεγονότων οδηγεί τη Ραμπάμπ, τη 13χρονη αδελφή της, σε ένα ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων και στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών τους. (Η πρόταση της Αιγύπτου για τα φετινά Όσκαρ).

Διανομή: Cinobo

Σχόλιο: Μια αιχμηρή ταινία, η οποία έχοντας ως φόντο τη σύγκρουση ψηφιακού και πραγματικού κόσμου, καταγράφει με εκπληκτική οξυδέρκεια, αλλά και οπτική δύναμη, την εφηβική ζωή στην αιγυπτιακή κοινωνία.

 

Uncharted

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια (116΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σοφία Άλι, Τάτι Γκάμπριελ, Αντόνιο Μπαντέρας

Σύνοψη: Ο ερασιτέχνης κλέφτης Νέιθαν Ντρέικ (Τομ Χόλαντ) στρατολογείται από τον έμπειρο κυνηγό θησαυρών Βίκτορ «Σάλι» Σάλιγκαν (Μαρκ Γουόλμπεργκ) για την εύρεση του χαμένου θησαυρού του Φερδινάδου Μαγελλάνου πριν από 500 χρόνια. Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ληστεία για το δίδυμο, γίνεται μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια να φτάσουν πρώτοι πριν τον αδίστακτο Μονκάντα (Αντόνιο Μπαντέρας) ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του.

Αν ο Νέιτ και o Σάλι καταφέρουν να απαντήσουν τους γρίφους και λύσουν ένα από τα παλαιότερα μυστήρια στον κόσμο, μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν λεία αξίας 5 δις δολαρίων αλλά ίσως να βρουν και τον χαμένο αδερφό του Νέιτ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξουν ο ένας τον άλλο.

Διανομή: Feelgood

 

Ένας οργισμένος άνδρας εκδικείται – Wrath of man

Είδος: Δράσης, Θρίλερ (108΄)

Χώρα:  Ηνωμένο Βασίλειο (2021)

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Χολτ Μακάλανι, Ρόκι Γουίλιαμς, Τζος Χάρτνετ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Σκοτ Ίστγουντ, Άντι Γκαρσία, Λαζ Αλόνσο, Ραούλ Καστίγιο, Κρις Ράιλι, Έντι Μαρσάν

Σύνοψη: Ο Τζέισον Στέιθαμ υποδύεται τον “Η”, ένα μυστηριώδη άνδρα που προσλαμβάνεται από μια εταιρεία χρηματαποστολών που καθημερινά διακινεί εκατομμύρια δολάρια στο Λος Άντζελες. Όταν μια συμμορία επιτίθεται στη χρηματαποστολή, αναλαμβάνει να τους απωθήσει. Στο μεταξύ ο “Η” κουβαλά κι ένα βαρύ φορτίο. Αναζητά τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τον γιο του.

Διανομή: Odeon

 

Η μέθοδος των Γoυίλιαμς – King Richard

Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Αθλητική (138΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άνζανου Έλις, Σενάγια Σίντνεϊ, Ντέμι Σίνγκλετον, Τόνι Γκόλντουιν, Τζον Μπέρνταλ

Σύνοψη: Εξοπλισμένος με ένα ξεκάθαρο όραμα και ένα παράτολμο σχέδιο 78 σελίδων, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία μαζί με τις κόρες του, Βένους και Σερένα. Με σκληρές προπονήσεις στα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Καλιφόρνια, τα δύο ακατάβλητα κορίτσια σφυρηλατήθηκαν  από την ανυποχώρητη αφοσίωση του πατέρα τους και την ισορροπημένη προσέγγιση της μητέρας τους, για να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Διανομή: Tanweer

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ