Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βύρωνας: Οι πολίτες συνδιαμορφώνουν το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Βύρωνα και ήδη αναρτήθηκε το πρώτο παραδοτέο (https://vyronas.sump.gr/nea/anartithike-to-proto-paradoteo-gia-to-svak-tou-vyrona/).

Την Τετάρτη παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και σε διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών, η πορεία υλοποίησης του Σχεδίου, προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να συμβάλλουν στην υλοποίηση του.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών σε μια περιοχή και εκπονείται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Η εκπόνηση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας θα βοηθήσει να καταγραφούν τα προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις και να αποφασιστεί συλλογικά πώς θα επιλυθούν με τον πιο αποτελεσματικό, περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά επωφελή τρόπο.

Συμμετοχή

Στη δημιουργία του Σχεδίου Αστικής Κινητικότητας συμμετέχουν πολίτες και φορείς, μέσω ερωτηματολογίων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να πάρουν μέρος συμπληρώνοντας εύκολα και γρήγορα το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://vyronas.sump.gr/#symmetoxi.

Παράλληλα προγραμματίζονται και άλλες συμμετοχικές δράσεις και διαβουλεύσεις με τους κατοίκους του Βύρωνα για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Μετά την ολοκλήρωση του το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο του Δήμου Βύρωνα για την αναζήτηση πόρων, προκειμένου να υλοποιηθούν μέτρα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων μας.

 

Διαβάστε επίσης: «Επάγγελμα ρεπόρτερ» στον Βύρωνα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ