Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας νηπιαγωγείων στου Ζωγράφου

Στον Δήμο Ζωγράφου «πέταξε το μπαλάκι» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τις συνθήκες λειτουργίας μονάδων προσχολικής αγωγής της περιοχής, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στου Ζωγράφου είναι ανάστατοι και προβληματισμένοι «αναφορικά με τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν αρκετά Νηπιαγωγεία του Δήμου. Εν έτει 2021», συνεχίζει, «αρκετές σχολικές μονάδες της προσχολικής αγωγής λειτουργούν σε κοντέινερ. Ως επακόλουθο της απαράδεκτης αυτής κατάστασης είναι, τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, αυτά τα “τσίγκινα κουτιά” να έχουν μετατραπεί σε ιγκλού λόγω του κρύου. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, από την αρχή της σχολικής περιόδου δεν έχει συνδεθεί τριφασικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά, ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης των κοντέινερ. Συνέπεια αυτού το μάθημα να γίνεται χωρίς θέρμανση, με το θερμόμετρο να έχει φτάσει μέχρι και τους 5 βαθμούς. Σύμφωνα πάντα με τους εκπαιδευτικούς, πολλοί γονείς πλέον δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φοβούμενοι αυτά μην αρρωστήσουν».

Απαντώντας η υπουργός Παιδείας στην ερώτηση είπε ότι «η μέριμνα για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων, την επισκευή, συντήρηση και τη βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων».

Παράλληλα, πρόσθεσε, η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ Α.Ε.), ως εκπληρούσα τους σκοπούς της συγχωνευόμενης εταιρείας «ΟΣΚ Α.Ε.» στον κλάδο των εκπαιδευτικών δομών, έχει ως συντρέχουσα αρμοδιότητα την υλοποίηση έργων σχολικής στέγης. «Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τη σχολική στέγη, είναι επιτελικός, με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών, που αποτυπώνονται στο εκάστοτε κτηριολογικό πρόγραμμα», τόνισε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας ότι «τα κτηριολογικά προγράμματα εκπονούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Π.Δ. 18/2018, ΦΕΚ 31/Α΄) μετά από αίτημα του Δήμου και ισχύουν για τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και τους Δήμους όλης της χώρας (άρθρο 18 του Ν.3467/2006, ΦΕΚ 128/Α΄)».

Διαβάστε επίσης: Ζωγράφου: Ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως 100 δόσεις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ