Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποκριάτικα δρώμενα αντί καρναβαλιού λόγω COVID

Μήνυμα προς τους δημότες Μοσχάτου Ταύρου απηύθυνε ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν θα πραγματοποιηθεί εφέτος το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής.

Ωστόσο, η πόλη δεν θα χάσει το γιορτινό της χρώμα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τις ημέρες αυτές θα παρουσιαστούν αποκριάτικα δρώμενα από μικρά, ευέλικτα και κινούμενα καλλιτεχνικά σχήματα.

Ειδικότερα, ο κ. Ευθυμίου είπε:

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη υγειονομική συγκυρία με σταθερά μεγάλο αριθμό απωλειών συνανθρώπων μας από τον COVID-19 και κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θα ήταν λογικό να διοργανώσουμε καρναβαλικές παρελάσεις και μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις.

Από την άλλη μεριά, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο πρέπει όχι μόνο να αντέξουμε αλλά να ενδυναμώσουμε την αισιοδοξία μας, προσφέροντας χαρά στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε μικρά, ευέλικτα και κινούμενα σχήματα όπως είναι οι “Ορχήστρες του Δρόμου”, τα “Καλλιτεχνικά Δρώμενα” και μπάντες κρουστών και χάλκινων πνευστών. Επίσης, τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Πνευματικού μας Κέντρου θα παρουσιάσουν αποκριάτικα δρώμενα και έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πέρυσι βρισκόμασταν σε καραντίνα και το Καρναβάλι δεν πραγματοποιήθηκε. Η προσπάθειά μας για το 2022 έγκειται στο να προσφέρουμε μία, μικρή έστω, γεύση από τις αποκριάτικες γιορτές που διοργανώναμε εδώ και 32 χρόνια τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αποφεύγοντας τους συνωστισμούς.
Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου, στις Απόκριες του 2023, θα παρουσιάσουμε ένα πολύχρωμο και συμμετοχικό Καρναβάλι με πλήθος κόσμου όπως τα προηγούμενα χρόνια πριν την πανδημία».

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

 

Διαβάστε επίσης: Ακυρώνεται το καρναβάλι Μοσχάτου Ταύρου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ