Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Ο μεσάζοντας», «Το πάθος», «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ 2», «Σελήνη, 66 ερωτήσεις» (Βίντεο)

Η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» σας παρουσιάζει τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στη «μεγάλη οθόνη».

Ο μεσάζοντας – Blacklight

Είδος: Δράσης, Θρίλερ (108΄)

Χώρες: Αυστραλία, Κίνα (2022)

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ Βαν Ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος

Σύνοψη: O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Διανομή: Tanweer

Σχόλιο: Μία καταιγιστική περιπέτεια και μία ακόμα απολαυστική ερμηνεία του Λίαμ Νίσον, που τα τελευταία χρόνια έχει ειδικευτεί στις ταινίες δράσης με επιτυχία

 

Σελήνη, 66 ερωτήσεις – Moon, 66 questions

Είδος: Δράμα (108΄)

Χώρες: Ελλάδα, Γαλλία (2020)

Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου

Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Σοφία Κόκκαλη

Σύνοψη: Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη, θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της, όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους, θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει καλύτερα και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Διανομή: Danaos Films

Σχόλιο: Η Ζακλίν Λέντζου είναι σκηνοθέτρια της οποίας η κινηματογραφική γλώσσα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη ποίησης σε καθημερινές καταστάσεις και τόπους. Δουλεύει με την ονειρική κατασκευή και τη διαίσθηση και πειραματίζεται με τη φόρμα, τις διάρκειες και τα συναισθήματα.

 

Το πάθος – Passion simple

Είδος: Δράμα, Αισθηματική (99΄)

Χώρα: Γαλλία (2020)

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Αρμπίντ

Παίζουν: Λετίσια Ντος, Σεργκέι Πολούνιν

Σύνοψη: Μια χωρισμένη μητέρα βρίσκει τον εαυτό της σε μια εθιστική ερωτική σχέση με έναν Ρώσο διπλωμάτη, με τον οποίο δεν έχει κανένα κοινό. Ο ήρωας είναι ένας γοητευτικός ξένος. Η ζωή συγκεντρώνεται στο πρόσωπο αυτού του άντρα μέχρι την ημέρα που αυτός φεύγει για πάντα από τη Γαλλία. «Στην αρχή, όταν ξυπνούσα, μου ήταν αδιάφορο αν θα ζούσα ή αν θα πέθαινα. Όλο μου το σώμα πονούσε από τη στέρηση», έρχεται να εξομολογηθεί η ηρωίδα της ταινίας.

Διανομή: Strada Films

Σχόλιο: Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Άννι Ερνώ (μια ερωτική σπουδή πάνω στη σεξουαλική εμμονή), το φιλμ είναι ένα λιτό αλλά φλογερό μανιφέστο για το δικαίωμα της γυναίκας στον έρωτα, στην όσο πιο συνειδητή απόλαυση ενός άλλου κορμιού.

 

Μια μέρα στη Σαγκάη – A day in the life of a teddy bear

Είδος: Δράμα, Αισθηματική (105΄)

Χώρες: Ελλάδα, Κίνα (2020)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ξηρός

Παίζουν: Δημήτρης Μοθωναίος, Του Χουά, Φενγκ Γιάκι, Ζανγκ Ζενγκ

Σύνοψη: Η Ζίνξι είναι μία βιολονίστα που ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Βιέννη για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές. Λίγο πριν την αναχώρησή της, και ενώ προσπαθεί να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στη Σαγκάη, ένα αρκουδάκι θα φέρει στον δρόμο της τον Πάνο, έναν αρχιτέκτονα που έχει εγκατασταθεί πρόσφατα στην πόλη. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι θα μπορούσαν και οι δύο να φανταστούν, το δε αρκουδάκι θα έχει μία πολύ γεμάτη και ασυνήθιστη μέρα.

Διανομή: Feelgood

Σχόλιο: Μία ταινία για όσους έφυγαν στο εξωτερικό, για τις διαπολιτισμικές σχέσεις σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο, για τις δυσλειτουργικές οικογένειες -που εν τέλει βρίσκονται παντού- και για ένα αρκουδάκι.

 

Μπάντι, ο Ροκ Σταρ 2 – Rock Dog 2

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Μουσική (90΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Κίνα (2021)

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μπάλντο

Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Σύνοψη: Ο Μπάντι και η μπάντα του, οι Τρου Μπλου, είναι πλέον μεγάλες διασημότητες στο χωριό τους. Όταν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν περιοδεία με τη διάσημη ποπ σταρ Λιτλ Φόξι, ο Μπάντι και οι φίλοι του μαθαίνουν ότι η φήμη έχει το τίμημα της και ανακαλύπτουν ότι μόνο παραμένοντας γνήσιοι θα εκτινάξουν την πραγματική δύναμη του ροκ εντ ρολ.

Διανομή: Tanweer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ