Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Όλοι Μαζί Μπορούμε για το Βιβλίο» το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

Στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε για το Βιβλίο», συμμετέχει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 από τις 9:00 π.μ. έως και τις 14:30 μ.μ..

Η συγκέντρωση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μοσχάτου (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου) και στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου).

Όσοι έχουν τη διάθεση να χαρίσουν βιβλία, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα ήταν προτιμητέο να αφορούν ελληνική και ξένη λογοτεχνία ενηλίκων και παιδιών από το 2005 μέχρι και σήμερα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα τα να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες δημοτικών και σχολικών βιβλιοθηκών, καθώς και άλλων φορέων και συλλόγων που εδρεύουν στον Δήμο.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η κοινή μας δράση με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε για το Βιβλίο”, θα έχει επιτυχία όπως και τις προηγούμενες φορές και θα καλύψει τις ανάγκες των βιβλιοθηκών του Δήμου μας. Το βιβλίο αποτελεί τη βασικότερη μορφή έντυπου λόγου και συνιστά την πιο ουσιαστική μορφή επικοινωνίας, καθώς μέσα από τον γραπτό λόγο επιβίωσαν οι γνώσεις του ανθρώπου. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα της εξέλιξης του έντυπου λόγου αφορά στη ραγδαία μετάδοση της γνώσης και στη διεύρυνση της πνευματικής καλλιέργειας. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου ο συγγραφέας μάς καταθέτει τη μελέτη, την έρευνα, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του και μας εισάγει στον δικό του κόσμο προσφέροντας την ευκαιρία να τον προσεγγίσουμε και να ερμηνεύσουμε τη σκέψη του. Σε μία δύσκολη περίοδο σαν τη σημερινή, η δική σας εθελοντική συνεισφορά προωθεί το βιβλίο ως ένα σημαντικό πολιτισμικό “δώρο” που το έχει ανάγκη όλος ο κόσμος».

 

Διαβάστε επίσης: Ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω πανδημίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ