Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Δρομολογούμε έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα»

Γράφει ο Γρηγόρης Κατωπόδης, δήμαρχος Βύρωνα

Πριν από δύο χρόνια, στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, οι δημότες μάς έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν νέα εντολή να αλλάξουμε την πόλη μας. Έπειτα από πέντε χρόνια στα οποία δώσαμε μια τεράστια μάχη να σταθεροποιήσουμε οικονομικά τον Δήμο μας και δεν είχαμε ιδιαίτερα περιθώρια να ξεδιπλώσουμε το όραμά μας για το μέλλον, προχωρούμε αποφασιστικά και γυρίζουμε σελίδα στον Βύρωνα.

Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά. Η μάχη της καθημερινότητας δίνεται με συνέπεια, τα κακώς κείμενα διορθώνονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Από το 2020 και την «έκρηξη» της πανδημίας του κορωνοϊού, ως δημοτική Αρχή βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και πασχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τους δημότες μας ασφαλείς.

Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, σχεδιάσαμε ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα (ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ) και το υποβάλαμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει το πρόσωπο της πόλης μας και θα την καταστήσει περισσότερο φιλική προς τους κατοίκους, τους επισκέπτες της και το περιβάλλον.

Όλη μας η πορεία βασίζεται στην ιδεολογία μας, όπως την εκφράσαμε προεκλογικά με το σύνθημα «Αλλάζουμε τον Βύρωνα με ήθος και συνέπεια». Στα μισά του δρόμου, συγκεντρώσαμε το έργο των δύο τελευταίων ετών και το παρουσιάζουμε στους πολίτες, καθώς πιστεύουμε σε δύο πυλώνες της Δημοκρατίας: τη λογοδοσία και τη διαφάνεια.

Για εμάς, αυτό δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ. Δεν θα δώσουμε μια «μαγική εικόνα», αντιθέτως θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι σε όλους να δείξουμε ό,τι έχουμε κάνει κάτι, που βρίσκεται στην ουσία και στον πυρήνα της πολιτικής μας. Γι’ αυτό δεν είμαστε προσκολλημένοι στα γραφεία και τις καρέκλες μας. Κυκλοφορούμε στην πόλη και γνωρίζουμε τα προβλήματα, προσπαθώντας να δίνουμε άμεσα λύσεις.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη η ανάπλαση της Πλατείας Φατσέα, η αναμόρφωση της Πλατείας Ηρώων στο τέρμα της οδού Τμώλου, η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Βύρωνα, η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου και η ενεργειακή αναβάθμιση των 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης διενεργείται ο αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων της πόλης μας. Μεγάλης έκτασης και σημασίας έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή είναι το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάζεται στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στον Καρέα και τον Δήμο Ηλιούπολης από την Περιφέρεια Αττικής, που θα αντιμετωπίσει τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Διενεργείται επίσης η μελέτη για την κατασκευή του 4ου Δημοτικού, ενώ δημιουργούνται 13 σημεία με συστήματα υπόγειων κάδων.

Παράλληλα βεβαίως, προγραμματίζουμε πολλά και μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την όψη του Βύρωνα, εφόσον δεν υπάρξει κάποια μεγάλη και απρόβλεπτη ανατροπή, όπως αυτή του κορωνοϊού που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις.

Πιο συγκεκριμένα δρομολογούμε ήδη:

• Τη διενέργεια δύο μελετών για δύο μεγάλα έργα αστικής ανάπλασης, το ένα στην περιοχή του Κέντρου Βύρωνα και το άλλο στην περιοχή Μεταμόρφωσης, έναντι της πλατείας Βυζαντίου.
• Την ολοκλήρωση αναβάθμισης και ανακατασκευής δύο γηπέδων του Κλειστού Γηπέδου Αθλοπαιδιών στο σχολικό συγκρότημα Μυρακτή, με χρηματοδότηση και μελέτη που έχουν εγκριθεί, και του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, με χρηματοδότηση που διεκδικούμε από την Περιφέρεια.
• Την αντικατάσταση του οδοφωτισμού σε ολόκληρο τον Δήμο, με νέο σύγχρονο φωτισμό LED.
• Την έναρξη των εργασιών για το νέο κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Χαραλαμπόπουλου).
• Τη δημιουργία του ψηφιακού Μουσείου Ιστορίας Βύρωνα στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου της πόλης μας, που αναμένουμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η δημιουργία του Μουσείου είναι από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας, ενόψει και του 2022 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και σε συνεργασία με προσφυγικά σωματεία του Βύρωνα, ετοιμάζουμε μια σειρά εκδηλώσεων ως προσφυγικός δήμος.

Διαβάστε επίσης: Βύρωνας: Οι πολίτες συν-διαμορφώνουν το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ