Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μαθητές φύτεψαν ένα λουλούδι για την Ουκρανία και το βάφτισαν Ειρήνη

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό μάθημα για τη δημιουργία βοτανόκηπων με 150 μυρωδικά φυτά και θάμνους, πήρε μαζί με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού «we4all», για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών του Δημοτικού, σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος, μαζί με τα παιδιά, αναφωνώντας με ένα στόμα «Είμαστε όλοι νονοί στην Ειρήνη», έδωσαν το όνομα «Ειρήνη» σε ένα λουλούδι που φύτεψαν για την Ουκρανία.

Οι μαθητές του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη μελών του «we4all», συμμετείχαν, παρουσία του δημάρχου, στην υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής δράσης για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κλιματικής αλλαγής.

Κάθε μαθητής ανέλαβε, στο προαύλιο του σχολείου του, την φροντίδα και προστασία ενός νέου φυτού, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα ευθύνης του απέναντι στην φύση και το περιβάλλον.

Το συντονισμό της δράσης είχε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης, σε συνεργασία με τον διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου Νίκο Μπότση, τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που οργάνωσαν και στήριξαν την πρωτοβουλία.
Η δράση θα συνεχιστεί με τη φύτευση άλλων 150 καλλωπιστικών φυτών και δέντρων στο προαύλιο του σχολείου.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος τιμά τις γυναίκες με ειδική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ