Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παιδική όπερα του Φεστιβάλ Λυρικού Νότου στα σχολεία της πόλης

Ειδική εκδήλωση στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιήθηκε με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του Δήμου με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Στόχος, η συνέχιση σειράς πολιτιστικών δράσεων, στο πλαίσιο του επιτυχημένου Φεστιβάλ Λυρικού Νότου, που συνδιοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής το περασμένο Φθινόπωρο.

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, αφού έκανε ξεχωριστή αναφορά στην «ψυχή» του Λυρικού Νότου, τον υπεύθυνο του Φεστιβάλ και των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκο Ξανθούλη, επισήμανε «την μεγάλη και ποιοτική διάσταση που δίνει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε τέτοιες εκδηλώσεις» και προανήγγειλε άλλα 6 παραμύθια για τα προσεχή Φεστιβάλ που θα διοργανωθούν τα επόμενα δύο χρόνια στο Π. Φάληρο.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στους εκπροσώπους των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, αντίγραφα των μουσικών παραμυθιών-έργων παιδικής όπερας που είχαν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος 2021.

Έτσι, κάθε σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας, θα διαθέτει πλέον στο αρχείο του, σε μορφή βιβλίου, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή, τα έργα:

– «Nα Μην και Θα» των Θοδωρή Οικονόμου και Μαριβίτσας Γραμματικάκη.

– «Όνειρο χειμωνιάτικης ημέρας» των Γουίλιαμ Αντωνίου και Θοδωρή Ιωσηφίδη.

– «Σταχομαζώχτρα» του Κώστα Μουστάκα.

 

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση τροφίμων για τους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ