Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό της Ουκρανίας

Ο πόλεμος, το έσχατο μέσο για την επίλυση των ανθρώπινων διαφορών, για μια ακόμη φορά ρίχνει βαριά τη σκιά του στις παρυφές της Ευρώπης.

Ο ουκρανικός λαός γίνεται θύμα των πολεμικών επιχειρήσεων, στο διαρκές παιχνίδι των ισχυρών για τη διατήρηση της γεωπολιτικής υπεροχής και πληρώνει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, υλικές καταστροφές και δημιουργία μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων.

Το πανανθρώπινο αίτημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την άμεση παύση του πολέμου και την ειρηνική διευθέτηση των όποιων διαφορών, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα δεινά του λαού της Ουκρανίας, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών του άμαχου πληθυσμού που βιώνει με τον πιο δύσκολο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πολέμου και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στους πληγέντες μέσω της οργάνωσης “Γιατροί του Κόσμου”, που έχοντας δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή ήδη από τη δεκαετία του 1990 γνωρίζει  καλά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, υπάρχει άμεση ανάγκη για:

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας ( Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά, Βρεφικές τροφές, Παιδικά γάλατα, Γάλατα Εβαπορέ, Κονσέρβες, Δημητριακά, Βρεφικές πάνες και Είδη ατομικής υγιεινής).

– Ιατροφαρμακευτικό Υλικό και φάρμακα (Γάζες, Γάντια αποστειρωμένα, Οινόπνευμα, Φυσιολογικοί οροί, Παυσίπονα, Αντιβιοτικά, Αντιπυρετικά, Κρέμες εγκαυμάτων, Παιδικά σιρόπια, Αντιβηχικά, Betadine).

– Λοιπό εξοπλισμό (Υπνόσακοι, Λεπτά στρώματα camping).

Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στο Δημαρχείο (Αγ. Δημητρίου 55), καθημερινά, από τις 8πμ έως τις 8μμ. και το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Μαρτίου, από ώρα τις 12μ έως τις 8μμ.

 

Διαβάστε επίσης: Mεταφύτευση αιωνόβιων ελαιόδεντρων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ