Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «The Batman», «Συρανό Ντε Μπερζεράκ», «Αγελάδα» (Βίντεο)

Με τρεις νέες ταινίες καλωσορίζει ο Μάρτιος την Πέμπτη 3/3 τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα, όπως μπορείτε να δείτε στα trailer που σας παρουσιάζει η ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

The Batman

Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Δράμα, Αστυνομική, Μυστηρίου (175΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Πολ Ντέινο, Ζόι Κράβιτζ, Κόλιν Φάρελ, Άλεξ Φερνς, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Ράιτ, Τζον Τορτούρο

Σύνοψη: Πάνω από ένα χρόνο τώρα, ο Μπρους Γουέιν βυθίζεται στο σκοτάδι της Γκόθαμ ως Μπάτμαν που σπέρνει τον φόβο στις καρδιές των εγκληματιών. Με μόνους συμμάχους τον Άλφρεντ και τον Τζέιμς Γκόρντον, ο μοναχικός τιμωρός δίνει σάρκα και οστά στην εκδίκηση για χάρη των συμπολιτών του. Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος στοχεύσει στην ελίτ της πόλης, ένα μονοπάτι από γρίφους οδηγεί την έρευνα του μεγαλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου στον υπόκοσμο, όπου θα συναντήσει χαρακτήρες όπως η Σελίνα Κάιλ/Κατγούμαν, ο Όσβαλντ Κόμπλποτ/Πιγκουίνος, ο Κάρμαϊν Φαλκόνε και ο Έντουαρντ Νάστον/Γρίφος. Όσο η κλίμακα του νοσηρού σχεδίου ξεδιπλώνεται, ο Μπάτμαν πρέπει να συνάψει καινούριες συμμαχίες, να αποκαλύψει τον ένοχο και να αποδώσει δικαιοσύνη για την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που έχουν καταστρέψει την Γκόθαμ Σίτι.

Διανομή: Tanweer

Σχόλιο: Μια διαφορετική εκδοχή του Μπρους Γουέιν, που εδώ εμφανίζεται (με τη γνωστή του μεταμφίεση, πάντα) ως ντετέκτιβ που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο ενός serial killer στην Γκόθαμ που όλοι γνωρίζουμε. Όλα όμως πιο γήινα και πιο ανθρώπινα με έντονο το ψυχολογικό στοιχείο.

 

Συρανό Ντε Μπερζεράκ – Cyrano

Είδος: Μουσική, Δράμα, Αισθηματική (124΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο (2021)

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ

Παίζουν: Πίτερ Ντινκλέιτζ, Χέιλι Μπένετ, Κέλβιν Χάρισον Τζ., Μπεν Μέντελσον

Σύνοψη: Ένας άνδρας μπροστά από την εποχή του, ο Συρανό ντε Μπερζεράκ, πάντα θαμπώνει τους αντιπάλους του, είτε με σφοδρά λογοπαίγνια σε μια λεκτική κονταρομαχία είτε με άψογη ξιφασκία σε μια μονομαχία. Πεπεισμένος, ωστόσο, πως η εμφάνισή του τον καθιστά ανάξιο της αγάπης μιας αφοσιωμένης φίλης, της λαμπερής Ρωξάνης ο Συρανό δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του προς αυτήν και η Ρωξάνη στο μεταξύ ερωτεύεται με την πρώτη ματιά τον Κρίστιαν.

Διανομή: Tulip

Σχόλιο: Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Τζο Ράιτ («Darkest Hour»,  «Anna Karenina», «Atonement» και  «Pride & Prejudice»), προσφέρει στους κινηματογραφόφιλους μια συμφωνία συναισθημάτων γεμάτη μουσική, ειδύλλιο, και ομορφιά, με το Συρανό Ντε Μπερζεράκ, όπου αναβιώνει ευφάνταστα τη σπαρακτική διαχρονική ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου.

 

Αγελάδα – Cow

Είδος: Ντοκιμαντέρ (94΄)

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2021)

Σκηνοθεσία: Άντρεα Άρνολντ

Σύνοψη: Κινηματογραφικό πορτρέτο της ζωής δύο αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, το οποίο μας φέρνει πιο κοντά στην ομορφιά τους αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, κάνοντάς μας να αναγνωρίσουμε όχι με ρομαντικό, αλλά με ρεαλιστικό τρόπο, όλα όσα εκείνες μας προσφέρουν.

Διανομή: Cinobo

Σχόλιο: Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων υπέγραψε τη «Διακήρυξη του Cambridge για τη Συνείδηση». Σύμφωνα με αυτήν τα ζώα έχουν συνείδηση και αντίληψη στο βαθμό που έχουν και οι άνθρωποι. Τι σημαίνει αυτό; Νιώθουν πόνο, φόβο, επιθυμία, θυμό, στοργή, απώλεια, έχουν ενσυναίσθηση όπως οι άνθρωποι; Προσπαθώντας να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα η σκηνοθέτρια έφτιαξε την »Αγελάδα» για να μας πει ότι είμαστε η φύση και βρισκόμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε ζώα, με ζωώδη ένστικτα. Το να το αρνούμαστε και να απομακρυνόμαστε από αυτό, είναι επικίνδυνο για εμάς. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ μας, και η σχέση μας με τα εκατομμύρια μη-ανθρώπινες ζωές, είναι μέρος της ύπαρξής μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ