Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα συντροφεύσουν απόψε τις ψυχές των δολοφονημένων γυναικών

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να παρευρεθούν, σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 6.30μμ, στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, να ενώσουν τη φωνή τους με το κίνημα Strong me και άλλους 30 Δήμους και να φωνάξουν ενάντια στην έμφυλη βία, απευθύνει η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες.

Έτσι, σήμερα στις 6.30μμ, με φόντο τις «Ομπρέλες» του Ζογγόπουλου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι οι γυναίκες που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να «αλλάξουμε» ως κοινωνία. Εκπρόσωποι των 30 Δήμων από όλη την χώρα που συμμετέχουν στην καμπάνια, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Αναστασία Καρυπίδου και Αναστασία Τελιανίδου, θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου.

Στο τέλος του δρώμενου θα προβληθεί η εμβληματική ταινία «Σουφραζέτες» στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αποτίει φόρο τιμής σε εκείνες που δεν είναι πλέον μαζί μας δημιουργώντας ένα μνημείο-γροθιά με ταυτόχρονη φωταγώγηση τόσο του μνημείου όσο και του Δημαρχείου.

Να σημειωθεί ότι το κίνημα Strong me, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, δημιουργεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια διαδραστική καμπάνια κατά των γυναικοκτονιών, με στόχο τη νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

 

Διαβάστε επίσης: Μαρία Ανδρούτσου: «Οι γυναίκες πρέπει να είναι παρούσες στα κοινά»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ