Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δοκιμάσαμε το Skoda Kamiq G-TEC

Με το άλμα των τιμών της βενζίνης και τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού, κερδίζουν έδαφος τα υβριδικά νέας γενιάς και αυτά που χρησιμοποιούν παράλληλα το φυσικό αέριο (CNG). Ένα από τα μοντέλα που αξίζουν την προσοχή μας είναι και το compact SUV της Skoda, το ήδη επιτυχημένο σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές Kamiq. H χρήση του εναλλακτικού καυσίμου είναι έως και 60% οικονομικότερη σε σχέση με έναν κινητήρα βενζίνης ή και έως 40% σε σχέση με έναν κινητήρα diesel. Τιμές κατανάλωσης μέχρι και 3-4 ευρώ/ 100 χιλιόμετρα, σε συνδυασμό με πολύ μικρότερες εκπομπές ρύπων, προκαλούν το ενδιαφέρον του αγοραστή, αφού και η τιμή του (λίγο πάνω από 20.000 ευρώ) θεωρείται δελεαστική.

Το Kamiq G-TEC χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα 1.0 TSI που υπάρχει και στις βενζινοκίνητες εκδόσεις, έχει όμως ελαφρώς διαφοροποιημένα κάποια εξαρτήματά του (πιστόνια, βαλβίδες εισαγωγής, νέο τούρμπο) έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της καύσης φυσικού αερίου. Μπορεί να λειτουργεί και με τα δύο καύσιμα, χωρίς η εναλλαγή ανάμεσα στο ένα και το άλλο να γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό και να αλλάζει η απόδοση του κινητήρα. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία, που ξεπερνά τα 630 χιλιόμετρα με συνδυασμό και των δύο καυσίμων! Ο κινητήρας ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής και είναι από μόνος του μια εγγύηση, αφού εξοπλίζει μια σειρά μοντέλων του γκρουπ με απόλυτη επιτυχία! Ποιότητα κύλισης και ανάρτηση με άριστα και επιδόσεις πολύ καλές για ένα μικρό τρικύλινδρο μοτέρ.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με ένα όμορφο look, πολύ σύγχρονη καμπίνα και ποιότητα δεδομένη για τα μοντέλα του ομίλου! Πολύ άνετοι οι εσωτερικοί χώροι για όλους τους επιβαίνοντες, ενώ τα 400 λίτρα του χώρου αποσκευών ενισχύονται και με κρυφό χώρο κάτω από το δάπεδο. Επιπλέον, το Kamiq είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ