Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζέττα Μακρή: Διορίστηκαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών στο 1ο ΕΠΑΛ

Με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών καλύφθηκαν οι ανάγκες για τη διδασκαλία των μαθημάτων της ειδικότητας της Κομμωτικής Τέχνης.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στην ερώτηση των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα για ελλείψεις στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης. Η ερώτηση ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών της σχολικής μονάδας, στην οποία αναφέρουν ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικότητας Κομμωτικής με αποτέλεσμα στη Β’ Τάξη να υπάρχουν πέντε κενές ώρες ανά εβδομάδα και στη Γ’ Τάξη 14 κενές ώρες.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στην απάντησή της τα ακόλουθα:

«Αναφορικά με τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, στη Γενική Εκπαίδευση διενεργήθηκαν οι διορισμοί 11.699 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην περιοχή Α΄ Αθήνας (ΔΕ), στην οποία ανήκει το 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, διορίστηκαν 95 εκπαιδευτικοί σε όλους τους κλάδους ΠΕ και 6 εκπαιδευτικοί σε όλους τους κλάδους ΤΕ (όλοι ΤΕ 01.19 Κομμωτικής).

Επίσης, για το σχολικό έτος 2021-2022 έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις 43.227 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή ως αναπληρωτών, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Στην περιοχή Α΄ Αθήνας προσελήφθησαν 696 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. 817/17-1-2022 έγγραφο της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας, οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό για τη διδασκαλία των μαθημάτων της ειδικότητας της Κομμωτικής Τέχνης καλύφθηκαν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ01.19.

Τέλος, σημειώνεται ότι η αναπλήρωση της απώλειας διδακτικών ωρών ρυθμίζεται από τις διατάξεις της παρ. 8 και 9 του άρθρου 1 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υ.Α. (Β΄ 2005)».

 

Διαβάστε επίσης: Ανακατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ