Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλειστά την Πέμπτη 4 σχολεία της Βούλας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, τέσσερα σχολεία της Βούλας. Πρόκειται για το 3ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο.
Όλα τα άλλα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα παραμείνουν ανοιχτά

Επιπλέον, αύριο Πέμπτη, θα εκτιμηθούν εκ νέου τα καιρικά φαινόμενα και οι νεότερες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων για την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Σε πλήρη ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που έχει ξεκινήσει από σήμερα να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας και αναμένεται να επηρεάσει και την πόλη μας τις επόμενες μέρες.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί ήδη από σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, σε αυξημένη ετοιμότητα και 24ωρη επιφυλακή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την εξασθένιση του φαινομένου. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας έχουν προχωρήσει έγκαιρα στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων και ρεμάτων από φερτά υλικά και σκουπίδια, έχουν προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού, ενώ όλα τα οχήματα και οι 3 αλατιέρες είναι πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα να συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Για τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν προστασίας από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, θα διατίθενται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, θερμαινόμενοι χώροι ως κάτωθι:

Πέμπτη 10 Μαρτίου

• Από τις 8πμ έως τις 8μμ στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ.Καραμανλή 18, Βούλα).
• Από τις 8μμ έως τις 8πμ της Παρασκευής στον Κοινωνικό Ξενώνα στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης (Λητούς 20, Βουλιαγμένη).

Παρασκευή 11 Μαρτίου

• Από τις 8πμ έως τις 8μμ στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ.Καραμανλή 18, Βούλα).
• Από τις 8μμ έως και τις 8πμ της Κυριακής 13 Μαρτίου στο Κοινωνικό Ξενώνα στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης (Λητούς 20, Βουλιαγμένη).

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

– Πολιτική Προστασία: 210 8961 444, αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας όπως πτώση δέντρου, παγετός στο οδόστρωμα κ.α.

– Κοινωνική Υπηρεσία: 694 4777 166, αποκλειστικά για θέματα που αφορούν τον θερμαινόμενο χώρο.

Κατά την παραμονή στους θερμαινόμενους χώρους, θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας για τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση που παραταθεί η κακοκαιρία, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία του θερμαινόμενου χώρου.

Συστήνεται στους πολίτες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έκτακτων καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επιπλέον, συνίσταται η τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

Διαβάστε επίσης: Βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ