Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Η μπαλάντα της λευκής αγελάδας», «Σημείο βρασμού», «River», «Πάντα στο κόκκινο» (Βίντεο)

H ΑΜΑΡΥΣΙΑ σας παρουσιάζει όλες τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου στη «μεγάλη οθόνη».

 

Η μπαλάντα της λευκής αγελάδας – Ghasideyeh gave sefid – Ballad of a white cow

Είδος: Δράμα (105΄)

Χώρες: Γαλλία, Ιράν (2020)

Σκηνοθεσία: Μαριάμ Μογκάνταμ, Μπέντας Σανίχα

Παίζουν: Μάριαμ Μογκάνταμ, Αλιρέζα Σανί Φαρ, Πούρια Ραχίμι Σαμ

Σύνοψη: Η ζωή της Μίνας ανατρέπεται όταν μαθαίνει ότι ο σύζυγός της, ο Μπαμπάκ, αποδείχτηκε αθώος για το έγκλημα για το οποίο εκτελέστηκε. Οι αρχές απολογούνται για το λάθος τους και προσφέρουν αποζημίωση, αλλά τότε η Μίνα ξεκινά μια βουβή μάχη κόντρα σ’ ένα κυνικό σύστημα για το καλό της ίδιας και της κόρης της. Όταν ξεμένει από χρήματα, ένας άγνωστος με το όνομα Ρεζά χτυπάει την πόρτα της, λέγοντας ότι έχει έρθει για να ξεπληρώσει το χρέος του στον Μπαμπάκ. Η Μίνα στην αρχή είναι επιφυλακτική, αλλά αφήνει όλο και περισσότερο τον Ρεζά στη ζωή της, αγνοώντας το μυστικό που τους συνδέει.

Διανομή: Danaos Film

Σχόλιο: Μια συντριπτικά επίκαιρη ταινία για τη δύναμη του ατόμου ενάντια στις αποχρώσεις της εξουσίας, μια επιδέξια, συναισθηματική μελέτη για τους άρρηκτους ανθρώπινους δεσμούς που διασχίζουν το χρόνο και το χώρο.

 

Σημείο βρασμού – Boiling point

Είδος: Δράμα, Θρίλερ  (92΄)

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2021)

Σκηνοθεσία: Φίλιπ Μπαραντίνι

Παίζουν: Στίβεν Γκράχαμ, Τζέισον Φλέμινγκ, Ρέι Πάνθακι, Χάνα Γουόλτερς

Σύνοψη: Ο Άντι, σεφ ενός διακεκριμένου εστιατορίου φτάνει αργοπορημένος για να διαπιστώσει ότι όλα έχουν πάει πίσω λόγω μιας ξαφνικής επιθεώρησης από το υγειονομικό. Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Μέσα στη διάρκεια μίας και μόνο βάρδιας, ο Άντι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του εστιατορίου καλούνται να αντιμετωπίσουν παράλογους πελάτες, τσακωμούς ανάμεσα στο προσωπικό, ατυχήματα, τραυματισμούς, ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και όλα αυτά με τις παραγγελίες να τρέχουν και την κουζίνα να πρέπει να ανταπεξέλθει. Θα τα καταφέρει να ανταποκριθεί σε άλλη μια βραδιά εξοντωτικής πίεσης; Σε αυτήν την κουζίνα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Διανομή: Cinobo

Σχόλιο: Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φίλιπ Μπαραντίνι, το φιλμ είναι γυρισμένο όπως και το 1917 του Σαμ Μέντεζ. Με την κάμερα να νομίζεις ότι κάνει ένα μονοπλάνο ντοκιμαντέρ και με τις πειστικές ερμηνείες να σου κρατούν το ενδιαφέρον.

 

Μετά τον Γιανγκ – After Yang

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας,  Δράμα (96΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Κογκονάντα

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ, Τζάστιν Μιν, Μαλέα Εμμα Τζαντραγουιτζάζα, Σαρίτα Τσάντχερι, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, Ρίτσι Κόστερ, Χάλεϊ Λου Ρίτσαρντσον

Σύνοψη: Όταν ο Γιανγκ, το αγαπημένο και πολύτιμο ανθρωποειδές που συντροφεύει την κόρη του Τζέικ (Κόλιν Φάρελ) παθαίνει σοβαρή βλάβη, ο ανήσυχος πατέρας αναζητεί τρόπο να τον επισκευάσει. Στην πορεία, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι η ζωή τον προσπερνά και αναζητά να συνδεθεί ουσιαστικά με τη σύζυγο του (Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ) και την κόρη του.

Διανομή: Tanweer

Σχόλιο: Άψογη επιστημονική φαντασία πάνω στις σχέσεις ανθρώπων και ανθρωποειδών με ψήγματα φιλοσοφικών προεκτάσεων.

 

River

Είδος: Ντοκιμαντέρ (75΄)

Χώρα: Αυστραλία (2021)

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Πίντομ

Αφήγηση: Γουίλεμ Νταφόε

Σύνοψη: Τα ποτάμια είναι οι αρτηρίες του πλανήτη. Όπου κυλούν μπορούν να εκδηλωθούν, να επιβιώσουν, ακόμα και να ευδοκιμήσουν μορφές ζωής, μεταξύ αυτών και η ανθρώπινη ζωή. Η επιθυμία των ποταμών καθόρισε την αρχική μας μοίρα. Ήταν οι δίοδοι μεταφοράς που επέτρεψαν και καλλιέργησαν την ανθρώπινη εξάπλωση και τα σύνορα μεταξύ περιοχών και χωρών. Όπως τα ποτάμια διαμόρφωσαν το τοπίο, διαμόρφωσαν και την ανθρώπινη ύπαρξη.

Διανομή: Neo Films

 

Πάντα στο κόκκινο – Turning red

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Μεταγλωττισμένη (100΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2022)

Σκηνοθεσία: Ντόμι Σι

Ακούγονται οι: Ρόζαλι Τσιάνγκ, Σάντρα Ο

Σύνοψη: Η νεαρή ηθοποιός Ρόζαλι Τσιάνγκ δανείζει τη φωνή της στην Μέι Λι, μια 13χρονη έφηβη που εντελώς ξαφνικά μεταμορφώνεται σε γιγάντιο κόκκινο πάντα κάθε φορά που ενθουσιάζεται (πράγμα που συμβαίνει πάντοτε).

Η Σάντρα Ο δίνει τη φωνή της στην υπερπροστατευτική, αν όχι κάπως αυταρχική μητέρα της Μέι Λι, την Μινγκ, που μπλέκει συνεχώς στα πόδια της κόρης της – ό,τι χειρότερο, δηλαδή, μπορεί να συμβεί σε μια έφηβη.

Διανομή: Feelgood

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ