Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνάντηση Θώδα – Μπουρνούς με θέμα την προσωρινή φιλοξενία ομογενών – προσφύγων από την Ουκρανία

Τις λεπτομέρειες της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία συζήτησαν οι δήμαρχοι Ζωγράφου και Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Θώδας και Ευάγγελος Μπουρνούς, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Ραφήνας.

Όπως αποφασίστηκε, οι 19 πρόσφυγες (γυναίκες, παιδιά και δύο ηλικιωμένοι) που έχουν ήδη φθάσει στην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις δομές των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Οι δύο δήμαρχοι, μετά από ενδελεχή συζήτηση για το συντονισμό του τρόπου σίτισης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και φροντίδας των ανθρώπων αυτών, αλλά και τους τρόπους νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οικίσκοι οι οποίοι με στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν να καλύψουν την προσωρινή φιλοξενία των οικογενειών, αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο Δήμος Ζωγράφου θα υποβάλλει αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μετανάστευσης για την αποστολή υλικοτεχνικής υποδομής που θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των χώρων φιλοξενίας.

Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας-Πικερμίου, τη σίτιση των προσφύγων αναλαμβάνουν οι δύο ενορίες Παντοβασίλισσας και Αναλήψεως, με την συνδρομή του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

«Όπως με τον πόλεμο στη Συρία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου, «έτσι και στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία οι δύο Δήμοι παραμένουν σταθερά αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο λαό κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

 

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ