Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λεόντειος Σχολή Αθηνών: 11η Ημερίδα για την Αγωγή Σταδιοδρομίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Λεόντειος Σχολή Αθηνών, διοργανώνοντας την 11η Ημερίδα για την Αγωγή Σταδιοδρομίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Η εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 12 Μαρτίου, τις ώρες 08.45-14.00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου https://athina.leonteios.gr

Στη διάρκεια της ημερίδας, εκπρόσωποι από διάφορους τομείς επαγγελματικής απασχόλησης θα καταθέσουν την εμπειρία τους, απαντώντας στα ερωτήματα και τον προβληματισμό των μαθητών σχετικά με τις σπουδές, την επιλογή εργασίας και τη σταδιοδρομία τους. Κάθε τομέας θα έχει «πολυσυλλεκτική» σύνθεση, με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο προερχόμενοι από διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι μαθητές όσον αφορά στους επαγγελματικούς τομείς και τις ειδικότητες, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα:

– ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες, τα θετικά στοιχεία και οι δυσκολίες κάθε
επαγγέλματος;
– ποιες είναι οι προοπτικές στην αγορά εργασίας και οι δυνατότητες εξέλιξης για
την κάθε ειδικότητα; σε ποιους χώρους υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης;
– ποιο είναι το γνωστικό και επιστημονικό υπόβαθρο καθώς και η εξειδίκευση που
απαιτούνται για το αντικείμενο της κάθε εργασίας;
– ποιες σχολές σχετίζονται με το κάθε επάγγελμα; ποιες είναι οι προτεινόμενες
σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο;
– ποιες είναι οι απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες για κάθε ειδικότητα;

Σε μήνυμά της προς τους γονείς ενόψει της εκδήλωσης, η Λεόντειος Σχολή Αθηνών: «Σε καιρούς κρίσης και αυξημένων απαιτήσεων, σε περιβάλλον αβεβαιότητας, ρευστότητας και μεταβολών, τα εφόδια που μπορούν να εξασφαλίσουν στο νέο άνθρωπο τον ουσιαστικό οπλισμό για την πορεία στη ζωή και την επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο είναι η πολύπλευρη γνώση και η ακριβής και έγκυρη ενημέρωση. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε να τα εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ