Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα σημεία για τη διενέργεια δωρεάν rapid test

Τα νέα σημεία στα οποία θα διενεργούνται δωρεάν Rapid Test, από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ανακοινώνει ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού, μετά τη λήξη του προγράμματος διεξαγωγής δωρεάν ελέγχων για την ανίχνευση κορωνοϊού σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ).

Ως εκ τούτου, από τη Δευτέρα, οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στα εξής σημεία:

– Το Κέντρο Υγείας – ΙΚΑ Δάφνης (Αγίου Δημητρίου 50 & Ανδρέα Παπανδρέου-Άγιος Δημήτριος), πραγματοποιεί δωρεάν rapid test καθημερινά και ώρες 8πμ-8μμ, σε μαθητές (απαραίτητη η συνοδεία από έναν κηδεμόνα), εκπαιδευτικούς και γονείς κατόπιν προσκόμισης ΑΜΚΑ, ταυτότητας και της Βεβαίωσης Υποχρέωσης Ελέγχου από τον Διευθυντή της εκάστοτε σχολικής μονάδας. Κατ’ εξαίρεση σε περίπτωση που κάποιος ενήλικας πολίτης εκδηλώσει συμπτώματα, μπορεί να εξεταστεί από τον Εφημερεύοντα Ιατρό του Κέντρου Υγείας , ο οποίος αξιολογεί αν ο πάσχων χρήζει διενέργειας rapid test.

– Το Τοπικό Ιατρείο – ΙΚΑ Υμηττού (Στρατονίκης 29-Υμηττός), πραγματοποιεί δωρεάν rapid test καθημερινά και ώρες 8πμ-2μμ, σε μαθητές (απαραίτητη η συνοδεία από έναν κηδεμόνα) και εκπαιδευτικούς, κατόπιν προσκόμισης ΑΜΚΑ, ταυτότητας και της Βεβαίωσης Υποχρέωσης Ελέγχου από τον Διευθυντή της εκάστοτε σχολικής μονάδας. Οι δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται πλέον σε ειδικά διαμορφωμένο οικίσκο, μπροστά από το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία της πόλης μας.

– Οι ενήλικες μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test το Σάββατο και την Κυριακή, 8πμ-8μμ, στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (Ναυαρίνου 1 & Λ. Μαρίνου Αντύπα- Ηλιούπολη) και στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (Συνταγματάρχου Δαβάκη 11-Καλλιθέα).

Επιπρόσθετα, δωρεάν rapid test από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, διενεργούνται παραπλεύρως του Δημοτολογίου του Δήμου Αλίμου(Κανάρη 1-Άλιμος), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 12μ-6μμ.

Διαβάστε επίσης: Βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ