Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Γιάννης Φωστηρόπουλος: «Από σήμερα βλέπω “με άλλα μάτια” την προσβασιμότητα στην πόλη»

Στην άμεση δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες έχουν ήδη μελετηθεί και σχεδιασθεί επιμελώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» (http://meallamatia.gr/) και με γνώμονα την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία, προχωρά η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου.

Σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και στελέχη του Δήμου, ενημερώθηκαν από τον Ιδρυτή και Συντονιστή της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά και τους συνεργάτες του, για τις παρεμβάσεις που προτείνονται να υλοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.

Η συγκεκριμένη μελέτη για την πρακτική και ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με αναπηρία, αποτελεί καινοτομία ως προς τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή κινητικών αναγκών τους εντός του δημόσιου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός, ότι εκτός από τα συνήθη τεχνικά και νομικά δεδομένα της κάθε περίπτωσης που μελετήθηκε, υπήρξε βιωματική προσέγγιση και μελέτη από ανάπηρους συνεργάτες της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», οι οποίοι αξιολόγησαν και διέγνωσαν επί τόπου τις ανάγκες, τις αστοχίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Τα σημεία των παρεμβάσεων

Οι υποδομές και τα κτίρια στα οποία θα πραγματοποιηθούν άμεσα οι καινοτόμες παρεμβάσεις είναι:
• Το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου
• Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου
• Τα Δημοτικά Ιατρεία
• Η Δημοτική Βιβλιοθήκη
• Το Κ.Α.Π.Η. Παλαιού Φαλήρου

Ο κ. Φωστηρόπουλος, παραλαμβάνοντας την σχετική μελέτη, δήλωσε: «Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” και τον Βαγγέλη Αυγουλά, υλοποιούμε αυτό που υποσχεθήκαμε και δεσμευθήκαμε: Πέντε χώροι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να μελετηθούν από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κινητικά προβλήματα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Η δέσμευση μας δεν είναι μόνο ότι παραλαμβάνουμε την μελέτη αλλά το ότι έχουμε αποφασίσει να δώσουμε οριστική λύση στα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία».

Από την πλευρά του, ο Ιδρυτής και Συντονιστής της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλης Αυγουλάς υπογράμμισε: «Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν είναι πάνω από όλα ρεαλιστικές, κοστολογημένες, τεκμηριωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες. Δεχτήκαμε να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε το έργο γιατί από το κορυφαίο επίπεδο της διοίκησης του δημάρχου και του γενικού γραμματέα, αλλά και μέσα από την καθημερινή συνεργασία και επαφή με την διευθύντρια και τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών, νιώσαμε και έχουμε την ρητή διαβεβαίωση, ότι αυτή η μελέτη θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί άμεσα».

Παρακολουθήστε ΕΔΩ τις δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου.

 

Διαβάστε επίσης: Βραβείο σημαντικής διάκρισης για την πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Ραντεβού

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ