Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Τέσσερα ειδικά απορριμματοφόρα και 925 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων απέκτησε η πόλη

Τέσσερα νέα ειδικά απορριμματοφόρα, πλυντήρια κάδων και 925 καφέ κάδους, που θα αξιοποιηθούν για την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων κουζίνας και κήπου), παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργο Δημόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη. Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Αγγέλης, Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Χρήστος Σπυρόπουλος, Λεμονιά Κλωνάρη και Θέμης Τέγος.

«Συνεχίζουμε σήμερα εδώ στο Δήμο Βύρωνα, την διανομή ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια, που εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για το πώς πρέπει πλέον να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα στις πόλεις της Περιφέρειάς μας. Ο Δήμος Βύρωνα, υπό την δημαρχία του Γρηγόρη Κατωπόδη, επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα και συντάσσεται μαζί μας στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Τα οφέλη από αυτή την προσπάθεια είναι πολλά και “κλειδί” στην επιτυχία της προσπάθειας, είναι η ανταπόκριση και η συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Θέλω, λοιπόν να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και την ομάδα του που δυναμώνουν με έναν ακόμη κρίκο την αλυσίδα που δημιουργούμε για τη σωστή διαχείριση στερεών αποβλήτων», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατωπόδης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής, τους αντιπεριφερειάρχες και τους εκπροσώπους του ΕΔΣΝΑ για την παράδοση των τεσσάρων σύγχρονων απορριμματοφόρων και των 925 καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων. «Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, η οποία είναι προς όφελος του περιβάλλοντος και θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να αξιοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των βιοαποβλήτων, μια διαδικασία μέσω της οποίας επιστρέφουμε στη φύση αυτό που της ανήκει ενώ παράλληλα οι δημότες επωφελούνται από το δωρεάν λίπασμα (κομπόστ) που εξασφαλίζουν για τον κήπο τους», ανέφερε.

Σημεία τοποθέτησης καφέ κάδων

Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα και θα λειτουργήσουν πιλοτικά στον Καρέα και σε σημεία που συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες βιοαποβλήτων στο Δήμο Βύρωνα (στρατόπεδα, λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, ανθοπωλεία, οπωροπωλεία, καταστήματα εστίασης, κοινωνικό συσσίτιο κ.λπ.). Σταδιακά καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε όλες τις γειτονιές του Βύρωνα για να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλα τα νοικοκυριά της πόλη μας.

Τι συγκεντρώνεται στους καφέ κάδους

Στους κάδους αυτούς θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά μόνο υπολείμματα κάθε είδους τροφών (κόκκαλα, φλούδες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, καρποί, όσπρια), υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φύλλα και κλαδάκια. Κατά συνέπεια οι πολίτες θα διαχωρίζουν από τα σκουπίδια τους ό,τι μπορεί να ξαναγίνει πλούσιο καθαρό λίπασμα τύπου compost, κατάλληλο για τα φυτά.

 

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην εφηβεία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ