Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

9th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge στην Ακτή Βουλιαγμένης

Στην Ακτή της Βουλιαγμένης έρχεται στις 15-17 Απριλίου το 9th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση της XTERRA Greece και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος αγκαλιάζει τα τελευταία 6 χρόνια τη διοργάνωση, βάζοντάς τη στο χάρτη των πιο συναρπαστικών εμπειριών που μπορεί να ζήσει ένας αθλητής, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, του κορυφαίου παγκόσμιου πρωταθλήματος Off Road Τριάθλου στον κόσμο, μεταφέρονται για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, από τις εξωτικές ακτές του Μάουι στη Χαβάη, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, στις εμβληματικές κορυφές και λίμνες του Τρεντίνο – Μολβένο στην Ιταλία. Ερχόμενος ο τελικός του XTERRA στη γειτονική μας Ιταλία, δίνει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στους συμμετέχοντες στο XTERRA Greece Off Road TRIathlon, καθώς διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας την πρόκριση (slot για τους τελικούς που δίνει η XTERRA Greece στους πρώτους και πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας), η μετάβαση στην Ιταλία αντί της Χαβάης πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ευκολία, περιορισμένη κόπωση, εξαιρετικά χαμηλό κόστος και χωρίς την ανάγκη χρόνου εγκλιματισμού σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και συνθήκες από τη χώρα μας.

Όλες οι θέσεις για τους τελικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, οι οποίες δόθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλιαγμένη στο 8o XTERRA Greece, μαζί με εκείνες (άλλες τόσες, διπλασιάζοντας τον αριθμό των slots που θα δώσει η Ελλάδα), οι οποίες θα προκύψουν στη Βουλιαγμένη στις 16 Απριλίου 2022, θα δώσουν στους προκριθέντες τη δυνατότητα συμμετοχής στο Τρεντίνο – Μολβένο της Ιταλίας, στις αρχές του Οκτωβρίου του 2022.

Το XTERRA συνδυάζει την κολύμβηση με την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο, με διαδρομές, όσον αφορά στο βουνό, που έχουν σχεδιαστεί με αγάπη για τη φύση και τα σπορ, μέτριας προς μεγάλης δυσκολίας. Το τερέν είναι ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος το ορεινό τρίαθλο, καθώς αν δεν θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα, παραμένει ασφαλής σε όλη τη διαδρομή. Πλήθος Elite/PRO αθλητές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση και μεταξύ όλων, παγκόσμιοι πρωταθλητές θα δώσουν το παρών στην εκκίνηση.

Διαβάστε επίσης: Επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ του Δήμου τη Δευτέρα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ