Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ανοιχτή εκδήλωση για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας

Ανοιχτή εκδήλωση για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Βουλιαγμένης από τις 10πμ έως τις 3μμ και γίνεται στο πλαίσιο της 15ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στις 12μ, η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το Ι.Ο.ΑΣ. Το σύμφωνο προβλέπει την εδραίωση συνεργασίας και την από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση, επικοινωνία, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ό, τι αφορά την οδική ασφάλεια, τις υποδομές και συναφή με αυτή θέματα, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων, με απώτερο σκοπό την εκδήλωση θετικής συμπεριφοράς των χρηστών στο οδικό περιβάλλον και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος από το υπουργείο Παιδείας «Ασφαλώς Ποδηλατώ».

Στους ενήλικες θα δοθεί δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στους σταθμούς βιωματικής και πρακτικής ενημέρωσης που θα έχουν δημιουργηθεί. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε workshops διαφορετικής θεματολογίας (πχ. Χρήση Ζώνης Ασφαλείας, Αλκοόλ και Οδήγηση, κ.λπ.) βασισμένα στον εξοπλισμό που θα διαθέσει το Ινστιτούτο τα οποία περιλαμβάνουν:

– Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου – Ανατροπή 360ο ως οδηγός ή επιβάτης σε όχημα. Επίδειξη της χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας για όλους τους επιβαίνοντες σε κάθε διαδρομή.
– Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης.
– Δραστηριότητα σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
– Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση & εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.
– Κατάρτιση μέσω θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης & διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες & εφήβους.
– Ενημέρωση παιδιών με παράλληλη εκμάθηση κρίσιμων ζητημάτων για την κυκλοφορία στο δρόμο και τη χρήση του ποδηλάτου.

Τέλος, το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν και μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) με εντυπωσιακά αυτοκίνητα του προσφάτου παρελθόντος και με την παρουσία τους θα δηλώσουν πως στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας.

 

Διαβάστε επίσης: Το 9th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge από15-17 Απριλίου στην Ακτή Βουλιαγμένης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ