Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόγραμμα στέγασης και εργασίας για τους άστεγους

Χρηματοδότηση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», πέτυχε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και την “ΑΜΚΕ Ίασις”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο, σε ακατάλληλα καταλύματα ή νοικοκυριά, τα οποία τελούν σε καθεστώς επαπειλούμενης αστεγίας, δηλαδή νοικοκυριά για τα οποία επίκειται έξωση ή δεν έχουν δυνατότητα αποπληρωμής των λειτουργικών τους εξόδων.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί σε 43 Δήμους της χώρας.

Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται σε 320.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 160.000 ευρώ αντιστοιχούν στο Δήμο και υλοποιείται από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και βελτίωση προηγούμενων ανάλογων πιλοτικών προγραμμάτων, που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συνιστά ενεργητική πολιτική αντιμετώπισης της φτώχειας και της αστεγίας και προβλέπει:
– Την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 18 μήνες.
– Την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
– Την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες.

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» παρέχει ταυτόχρονα ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαρίστησε δημόσια την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τόνισε: «Προσπαθούμε και διευρύνουμε συνεχώς, ως Δημοτική Αρχή, το δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση κάθε δυνατότητα, μηχανισμό και κρατική χρηματοδότηση. Κατ’ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά, τους συνανθρώπους μας, ώστε κανένας να μην μείνει πίσω, κανένας να μην μένει μόνος».

 

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Φωστηρόπουλος: «Από σήμερα βλέπω “με άλλα μάτια” την προσβασιμότητα στην πόλη»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ