Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στο Tae Kwon Do

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται στο Tae Kwon Do στο Φάληρο το Παγκόσμιο Κύπελο Ρυθμικής Γυμναστικής. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα με χρηματοδότηση 75.000 ευρώ τη διοργάνωση η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου. Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, η Περιφέρεια «με όλες τις δυνάμεις της συμβάλει στην υλοποίηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής το οποίο ενισχύει την εξωστρέφεια και την τουριστική προβολή της Αττικής».

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται «για την πρώτη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας της φετινής σεζόν, που σηματοδοτεί την έναρξη του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024. Κάτι που χαρίζει αίγλη στη χώρα μας και στην Αττική μας». Να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής δίνουν ραντεβού κορυφαίες αθλήτριες και ομάδες από 16 χώρες και τρεις ηπείρους. Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του αθλήματος την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα. Σπουδαία ονόματα, όπως η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Ραφαέλι, θα δώσουν το «παρών» στους αγώνες, παρά τις αντίξοες συνθήκες που εμπόδισαν την συμμετοχή αρκετών ακόμη αστεριών του αθλήματος.

Από ελληνικής πλευράς, τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν οι νεαρές πρωταθλήτριες του ατομικού Παναγιώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου, καθώς και η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, αλλά και με την σκέψη να φτάνει μέχρι την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτή τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.. Η διοργάνωση έχει ως Κοινωνικό Εταίρο την Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», έχει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Αποκλειστικός τηλεοπτικός πάροχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής είναι η ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης: Ιστορικός περίπατος αφιερωμένος στην Ειρήνη και αυτή την Κυριακή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ