Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόγραμμα εορτασμού για την 25η Μαρτίου

Τριήμερο εορτασμού διοργανώνει ο Δήμος Καισαριανής με αφορμή την 25η Μαρτίου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23/03, στις 8πμ, θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός της πόλης. Ο στολισμός θα διαρκέσει μέχρι τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου. Επίσης θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, θα γίνει πανηγυρικός εορτασμός σε σχολεία και εκπαιδευτικές δομές της πόλης από καθηγητές, δασκάλους, σπουδαστές και μαθητές με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Τέλος, την Παρασκευή 25 Μαρτίου, στις 7πμ θα γίνει έναρξη του Όρθρου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία στις 8.30πμ, στις 10.30πμ θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία, στις 11.15πμ η προσέλευση στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή (τέλεση Επιμνημόσυνης δέησης, εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, λήξη τελετής και αναχώρηση των επισήμων προς το χώρο διεξαγωγής της παρέλασης), και στις 11.45 θα γίνει η παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης, με την ακόλουθη σειρά:

– Μπάντα των Λυκείων της πόλης.
– Μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.
– Μαζικοί φορείς της πόλης.
– Πρόσκοποι.

Ο χώρος συγκέντρωσης πριν την έναρξη της παρελάσεως για τα σχολεία και τους φορείς που θα παρελάσουν είναι το προαύλιο του Δημοτικού σχολείου «Ε. Βενιζέλου».

Τα τμήματα της παρέλασης μετά τη διέλευση τους από την κεντρική πλατεία θα διαλύονται με ευθύνη των συνοδών τους στην οδό Πανιωνίου.

Σχετικά με τις καταθέσεις στεφάνων, οι αρμόδιοι του Δήμου καλούν τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με την Μαρία Ευαγγελάτου στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, στο τηλέφωνο 213 2010 739 έως την Τετάρτη 23 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κάθε φορέας μεριμνά για την αγορά του στεφάνου και είναι υπεύθυνος για την αποστολή του στο Μνημείο Ηρώων.

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

 

Διαβάστε επίσης: Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε χρηματοδότηση 2 νέων παιδικών χαρών

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ