Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κανονικά θα διεξαχθεί ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο

Τριήμερο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, προς τιμήν της μεγάλης επετείου της Επανάστασης του 1821 και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαρτίου. Στις 7μμ, στο
Δημοτικό Θέατρο “Μ. Μερκούρη”, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του αρχαιολόγου Πέτρου Φιλίππου, δημάρχου Σαρωνικού, με θέμα «Η Επανάσταση στην Αττική και η Απελευθέρωση της Αθήνας».

Μικτό τμήμα της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Καραμάνου, παρουσιάζει επίκαιρο πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 8μμ, στο Δημοτικό Θέατρο “Μ. Μερκούρη”, θα ανέβει η παράσταση «200 +1 Χρόνια Από την Επανάσταση του 1821», με την Ορχήστρα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, σε διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Κωνσταντίνου Ασημάκη.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, στις 9.30πμ, θα μεταδοθούν ηχογραφημένα εμβατήρια και επίκαιρη μουσική από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Για τη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα:

Στις 10πμ, η άφιξη των σημαιών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και η τοποθέτησή τους μεταξύ των Ψαλτών και του Σολέα.

Στις 10.25πμ, η προσέλευση της δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εκκλησία.

Στις 10.30πμ, η τέλεση της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Ι. Ναών του Δήμου.

Στις 10:45πμ, η μετάβαση του Κλήρου, της Δημοτικής Αρχής, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των προσκεκλημένων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Στις 11πμ, το τρισάγιο υπέρ των πεσόντων, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Δημοτική Σύμβουλο Ιωάννα Κωνσταντίνου, η κατάθεση στεφανιών από τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Αττικής, την Αστυνομική Αρχή και τους εκπροσώπους Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, πολιτικών και συλλογικών φορέων.

Στις 11.30πμ, η έναρξη της παρέλασης. Τελετάρχης από το Δήμο Αγ. Δημητρίου ορίζεται ο αντιδήμαρχος Σπήλιος Διαβολίτσης.

 

Διαβάστε επίσης: Το χάλκινο βραβείο κέρδισε ο Δήμος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ