Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΑΡΚΟ for ever

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Έχουν ενταθεί οι φωνές των βλάσφημων που θέλουν τη λύση του προβλήματος εδώ και τώρα. Εεεεπ, σιγά, ποια λύση κύριοι, η Λάρκο είναι εθνικό κεφάλαιο και οικονομική διευκόλυνση εδώ και χρόνια για πολλούς κουρασμένους ανθρώπους κυρίως της διοίκησης της εταιρείας! Εσείς σώνει και καλά θέλετε να εφαρμόσετε καπιταλιστικά μοντέλα τύπου Γερμανίας και Αμερικής πάνω στη βάση «δουλειά και αμοιβή».

Αυτά κύριοι είναι καπιταλιστικά ιδιώνυμα που συντρίβουν τις ανθρώπινες αξίες και καταστρέφουν τις ανθρώπινες ζωές. Εμείς ως γνήσιοι απόγονοι των γόνων των προγόνων μας ζητάμε για πάντα λευτεριά κι ας είναι χωρίς δουλειά μα πάντα με λεφτά. Μπορούμε να κάνουμε την παραχώρηση, αν δεν υπάρχουν ευρώ να δεχτούμε τελικά ακόμη και δολάρια. Γνώμων της οργάνωσής μας είναι πως η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη.

Αφέντες ναι, όχι όμως δούλοι της εργασίας και του κεφαλαίου. Σε μας δώστε τα λεφτά κι εσείς κρατήστε τα κέρματα, για σας αρκούν, για μας όχι, δεν είμαστε εργάτες, συνδικαλιστές είμαστε, μην μας περνάτε για άβουλα εργατάκια. Σιωπή και κάτω τα κεφάλια, να μην αρχίσουμε τίποτα κατακέφαλους και ψάχνεστε μετά για εγκεφαλοπάθειες. Προσοχή σοβαρολογούμε, και ξέρετε, εμάς ο λόγος μας είναι συμβόλαιο με τα νόμιμα χαρτόσημα. Τα αιτήματα είναι σοβαρά και παρακαλούμε να σταματήσουν τα γελάκια από το ακροατήριο.

Έφτασαν οι ανάλγητοι στο σημείο να θέλουν να ξεσπιτώσουν 300 οικογένειες από τα σπίτια που είχαν γίνει επί Μποδοσάκη και παρέχονται χωρίς ενοίκιο, τέλη ηλεκτρισμού, νερού και σκουπιδιών. Στο full τα κλιματιστικά. Γιατί δηλαδή, δεν πρέπει αυτοί να απολαύσουν τα αγαθά της τεχνολογίας, αυτοί δεν είναι άνθρωποι, πρέπει να πληρώνουν και από πάνω; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν.

Αυτά εννοήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους και διαπιστώνουμε πλέον όλοι ότι και η κυβέρνηση συμφωνεί και επαυξάνει. Δικαιολογημένα, διότι αν παρ’ ελπίδα η επιχείρηση πουληθεί σε κάποιον αιμοσταγή εργοδότη, ποιος εγγυάται ότι η ακμαιοτάτη υγεία των εργαζομένων θα παραμείνει στο επίπεδο «χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκοκο ρίκο ρίκοκο». Υπάρχει ο κίνδυνος να πρέπει να εργασθούνε κάποιοι ακόμη και στις υψικαμίνους της εταιρείας με όλες τις συνέπειες και τις πνευμονοπάθειες. Ας εκφρασθεί και η γνώμη των πνευμονολόγων. Δεν αρκούν μόνον τα καπιταλιστικά οικονομικά μεγέθη.

Με χαρά βλέπουμε, πως η παρούσα κυβέρνηση σε συνέχεια των συνηθειών της προηγούμενης, δεν βρίσκει τον επενδυτή για να πουλήσει την βιομηχανία αλλά στηρίζεται με πίστη στις πλάτες του υπερήφανου Έλληνα φορολογούμενου που ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις θαυμάζει ασκαρδαμυκτί τις απολαύσεις της αριστοκρατικής λαϊκής μάζας των μισθωτών της εταιρείας. Μακάρι έτσι κι εμείς.

Το μοντέλο της Λάρκο θα πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, για να αποκτήσουν επιτέλους όλοι οι υπάλληλοι σχέση νομιμότητας με τον μισθό που θα εισπράττουν αγόγγυστα κάθε πρώτη του μήνα μέχρι πέρατος του μακροτάτου βίου και της ταφής. Η σκέψη των υπουργών είναι σωστή και ακεραία, διότι και οι υπάλληλοι της Λάρκο έχουν μόνιμο δικαίωμα ψήφου και θα ήταν παράλογο να τις χάσουμε για ένα τόσο δα μικροπρόβλημα. Ε, δεν είμαστε και τρελοί, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι και οι φορολογούμενοι είναι ηπίου χαρακτήρος, άνθρωποι προσηνείς και ευπροσήγοροι, ιδιαιτέρως ανεκτικοί στις απειλές και την οικονομική εκδορά που μπορούν να δεχτούν, που λέει ο λόγος και παρακαλώ να μην υπάρχει αντίλογος. Μετά βλέπουν τον Ολυμπιακό και γέρνουν στα ζεστά κρεβάτια τους, με τη σκέψη στην ιχθυόσκαλα και τα ολόφρεσκα ψάρια που θα φθάσουν την επόμενη ημέρα. Ποτέ μπαγιάτικη ψαριά. Καλό ξημέρωμα!

Έλληνες μην φοβάστε. Ο Ανδρέας μάς κοιτάζει μέσα από τα αστέρια και χαμογελάει ευχαριστημένος για το δημιουργικό έργο άνοιας που μας κληροδότησε. Μη φοβάστε, δεν θα βρεθεί ποτέ αγοραστής για τη Λάρκο, δεν θα πουληθεί ποτέ, θα παραμείνει για πάντα ένα απάνεμο λιμάνι μιας όμορφης και θαρραλέας αυτοδιοικούμενης Δημόσιας Υπηρεσίας. Ζήτωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, Viva los trabajadores.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ