Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Σχέδιο δημιουργίας Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργεί ο Δήμος Αλίμου. Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη δράση, που σε έκτακτη ανάγκη (πυρκαγιά, σεισμό, έντονη χιονόπτωση κ.λπ.) μπορεί να αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήρια για τις ανθρώπινες ζωές και το φυσικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει ο κ. Κονδύλης, ζούμε όλοι τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την κλιματική κρίση, αλλά και τις διαρκείς προκλήσεις από περιστατικά πολιτικής προστασίας (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, κ.λπ.).

Οι προκλήσεις αυτές αντιμετωπίζονται καλύτερα, όταν οι πολίτες είναι ενημερωμένοι, προετοιμασμένοι και ακόμα καλύτερα, όταν υπάρχουν οργανωμένοι εθελοντές μέσα στην κοινωνία.

Το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλίμου, που θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα δραστηριοποιηθεί ιδίως:
– στην αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών,
– στην ενημέρωση των δημοτών για καταστάσεις εκτάκτων αναγκών,
– στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας,
– στην αρωγή προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από κάθε φυσική καταστροφή,
– στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, δυστυχημάτων, χιονοπτώσεων κ.λπ.

Το Σώμα θα λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση-κατάρτιση με σεμινάρια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε σχετικό φορέα.

Το πρώτο ραντεβού γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 11πμ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ποσειδώνος και Φαν Βάικ, μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 2008 121, 698 3504 244 (αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Αλβανός) ή στο nickalbanos@yahoo.gr.

Δείτε ΕΔΩ την Αίτηση Συμμετοχής

 

Διαβάστε επίσης: Ανακαινισμένη και η παιδική χαρά της Μανδηλαρά

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ