Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ελέγχου Μνήμης για την 3η ηλικία

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα, πραγματοποίησε πρόγραμμα ελέγχου μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, το Σεπτέμβριο 2021.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης εκ μέρους των δημοτών, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2021. Συνολικά πήραν μέρος στον έλεγχο 134 δημότες. Στις περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ, έγινε παραπομπή και διασύνδεση σε ανάλογους δημόσιους φορείς.

Σε συνέχεια του προγράμματος ελέγχου μνήμης, με στόχο τη δημιουργική αλληλεπίδραση μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες αλλά και τη διατήρηση ή βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων της προσοχής, της σκέψης, του λόγου, της αντίληψης κλπ ξεκίνησε η λειτουργία ομάδας, στην οποία πραγματοποιούνται ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης. Η ομάδα συντονίζεται από την επισκέπτρια υγείας του τμήματος Βασιλική Παναγιωτακοπούλου, σε εβδομαδιαία συχνότητα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η της Αγίας Τριάδος (Βουτζά 73 και Φλέμινγκ).

Στην ομάδα συμμετέχουν άτομα που πήραν μέρος στον έλεγχο μνήμης.

 

Διαβάστε επίσης: Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ο Byron στην Αττική»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ