Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

«Ο Θοδωρής του ‘21» στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο «Αλέκα»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «Ο Θοδωρής του ‘21» από τον Δήμο Ζωγράφου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο «Αλέκα» και ήταν αφιερωμένη στη ζωή και στη δράση του κορυφαίου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στη σκηνοθεσία και αφήγηση ο γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, ο οποίος καθήλωσε το κοινό απαγγέλλοντας με συγκλονιστικό τρόπο τα απομνημονεύματα του Γέρου του Μοριά. Δημοτικά τραγούδια και σκοπούς από την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο απέδωσαν με ξεχωριστό και πιστό στην παράδοση τρόπο οι καταξιωμένοι ερμηνευτές της νέας γενιάς Βασιλική Κίκιλη και ο Γεώργιος Ντόβολος, μαζί με την πολυμελή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς”. Έπαιξε ορχήστρα με κορυφαίους δεξιοτέχνες αποτελούμενη από τους: Γιώργο Κωτσίνη κλαρίνο, Κωνσταντίνο Κίκιλη βιολί, Θωμά Κωνσταντίνου λαγούτο και Μιχάλη Μπακάλη κρουστά. Την παράσταση πλαισίωσε το χορευτικό συγκρότημα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου με δασκάλα την Σπυριδούλα Λύτρα.

Την βραδιά άνοιξε ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης, ο οποίος μίλησε για τη σημασία διατήρησης της συλλογικής μνήμης στους καιρούς που διάγουμε.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας αναφέρθηκε στη σημασία επικαιροποίησης των μηνυμάτων της Επανάστασης του ‘21 όπως αυτά έφτασαν ως τις μέρες μας μέσα από τα απομνημονεύματα των αγωνιστών καθώς κι από τη λαϊκή μας παράδοση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Χρήστος Χριστιανάκης εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, οι βουλευτές του Νοτίου Τομέα Χάρης Θεοχάρης και Άννα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος της Β3 ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέας Μιλτιάδης Μπαντής.

Παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μπότου, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Μετικαρίδης και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δημήτρης Δήμας, Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ Γιάννης Βούρτσης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος και Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος. Στην παράσταση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αλεξανδρής.

 

Διαβάστε επίσης: Νέοι κάδοι χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων στα κτίρια διοίκησης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ