Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι κάτοικοι διεκδικούν την παραχώρηση του ακινήτου του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, με αίτημα να ανακληθεί η απόφαση για εκποίηση του ακινήτου του π. ΕΟΜΜΕΧ από το ΤΑΙΠΕΔ και να παραχωρηθεί στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τα γραφεία του Ταμείου στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση με επικεφαλής τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής και πολίτες.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» Γιάννης Μπαλάφας, Ραλλία Χριστίδου και Θεανώ Φωτίου, η βουλευτής του «Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ» Τόνια Αντωνίου, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη, ο Παναγιώτης Μελαχρινός, εκ μέρους του βουλευτή του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», Νίκου Παππά και ο εκπρόσωπος της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτή του ΜεΡΑ25.

Ο Δήμος διεκδικεί την ανάκληση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ για την προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση του ακινήτου του πρώην ΕΟΜΜΕΧ και την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ψήφιση ρύθμισης με την οποία θα επανέρχεται η κυριότητα του ακινήτου στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο και στους πολίτες.

 

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι συναντήσεις για το ακίνητο του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ