Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δενδροφύτευση και έμπρακτη στήριξη των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας

Επίσκεψη στην πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδες, στη Βόρεια Εύβοια, πραγματοποίησε, αντιπροσωπεία του Δήμου Βύρωνα με επικεφαλής τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη, στο πλαίσιο της στήριξης προς τους κατοίκους, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Αφορμή για την επίσκεψη ήταν η προγραμματισμένη δενδροφύτευση στο δασικό χωριό της περιοχής, που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις περυσινές φωτιές. Για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν από το Βύρωνα και φυτεύτηκαν εκεί, χαρουπιές και κουτσουπιές, στο πλαίσιο μιας δράσης, στην οποία εκτός από τον δήμαρχο και τους εθελοντές της Ομάδας Δασοπροστασίας, συμμετείχαν και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο δασάρχης της περιοχής Σπύρος Ζίγκηρης, μαθητές από τέσσερα σχολεία της Χαλκίδας, η ιστορικός και καθηγήτρια πανεπιστημίου Μαρία Ευθυμίου, ο πρόεδρος της κοινότητας Παππάδες Γιώργος Αντωνίου, άλλοι κοινοτάρχες και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη και Θέμης Τέγος παρέδωσαν τα δώρα του Δήμου Βύρωνα, ενόψει του Πάσχα που περιελάμβαναν 15 tablets για τους μαθητές της κοινότητας, πασχαλινά αυγά και λαμπάδες τις οποίες ο Δήμος αγόρασε από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα.

«Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους κατοίκους της περιοχής με όποιο τρόπο μπορούμε και όσο πιο συχνά γίνεται. Τηρούμε την υπόσχεση μας να τους βοηθήσουμε -στο μέτρο του δυνατού- να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, κυρίως όμως είμαστε εδώ για να δείξουμε και έμπρακτα το ανθρώπινο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη της βυρωνιώτικης κοινωνίας. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμβάλουν στην προσπάθειά μας και μας στηρίζουν σ΄ αυτήν την προσφορά ανθρωπιάς», δήλωσε ο κ. Κατωπόδης.

Η προηγούμενη αποστολή βοήθειας από το Βύρωνα έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν μεταφερθεί στους Παπάδες ένας βιντεοπροβολέας και οθόνη για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο τριών μέτρων και φωτοσωλήνα για τον στολισμό της πλατείας του χωριού. Μοιράστηκαν επίσης τότε στα παιδιά χριστουγεννιάτικα δώρα και βιβλία από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα και την εθελοντική Ομάδα του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα. Είχε προηγηθεί η μεταφορά 750 τ.μ. γαλβανιζέ λαμαρίνας για την ανακατασκευή ποιμνιοστασίων, τα οποία ζητήθηκαν από τους πυρόπληκτους καθώς τα άλλα καταστράφηκαν στην πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Οκτώβριο οι Δήμαρχοι Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών κάθε Δήμου, επισκέφτηκαν τον Δήμο «Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας», όπου είδαν από κοντά το μέγεθος της πύρινης καταστροφής του καλοκαιριού και κάθε Δήμος ανέλαβε να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση μιας κοινότητας της περιοχής. Ο Δήμος Βύρωνα «υιοθέτησε» της κοινότητα Παππάδες.

 

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Hμέρα αδέσποτων ζώων με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ