Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μία περιοχή φιλική στα ΑμΕΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αυτοψία για την αξιολόγηση και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, σε ό, τι αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλα τα σημαντικά δημόσια σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, πρόκειται να δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή για smart phones προκειμένου όλοι να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την πρόσβαση στους χώρους που επιθυμούν να επισκεφθούν, να επιλέγουν τη βέλτιστη διαδρομή και να διαπιστώνουν αν διαθέτουν θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ, ράμπες, ειδικά αποχωρητήρια κλπ.

Ήδη τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει εντάξει την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε όλες τις τεχνικές παρεμβάσεις και δημοτικά έργα. Έχουν κατασκευαστεί ράμπες σε δημόσια κτίρια, πεζοδρόμια και σχολικές μονάδες της πόλης, έχουν δημιουργηθεί (και αστυνομεύονται αυστηρά) ειδικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένου και της μοναδικής στη χώρα, θέσης φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου για αποκλειστική χρήση από ΑμεΑ, ενώ από το 2017 έχει τοποθετηθεί στο Δημαρχείο της πόλης ανελκυστήρας αποκλειστικά για ΑμεΑ.

Αξίζει να αναφερθεί η νέα Πλατεία Νυμφών στη Βουλιαγμένη, όπου ο συνολικός σχεδιασμός της έχει γίνει με γνώμονα την απόλυτη και ελεύθερη πρόσβαση, σε όλα τα σημεία και περιμετρικά αυτής, ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

«Η δημιουργία υποδομών για τη διευκόλυνση των συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες δεν αποτελεί επιλογή, αλλά υποχρέωση όλων μας», δηλώνει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλους και συνεχίζει: «Μία σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να θεωρείται ανθρώπινη και πολιτισμένη αν δεν διαθέτει τα στοιχειώδη μέσα για την ελεύθερη μετακίνηση και την ανεμπόδιστη προσέλευση των ΑμεΑ σε όλους του δημόσιους χώρους. Δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε ούτε να μειώσουμε την ένταση των ενεργειών μας σ΄ αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να πετύχουμε συνολικά το στόχο δημιουργία μίας πόλης πραγματικά φιλική για τα ΑμεΑ όλων των κατηγοριών».

 

Διαβάστε επίσης: Η αντιπολεμική θεατρική παράσταση «Το Κιβώτιο», του Άρη Αλεξάνδρου, ανεβαίνει την Κυριακή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ