Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μια πλατεία κόσμημα “ενώνει” την πόλη με τον Πόντο

Στα «ορεινά» της Γλυφάδας, εκεί που οι Πόντιοι έχουν το δικό τους, ζεστό και φιλόξενο «σπίτι», δημιουργείται μια πλατεία κόσμημα, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και για τους Ποντίους της Γλυφάδας.

Η πλατεία Πόντου, περισσότερο γνωστή ως πλατεία Κονίτσης, μεταμορφώνεται. Αλλάζει όψη, γίνεται σύγχρονη και λειτουργική, με πολύ πράσινο, νέο φωτισμό, καινούργια καθιστικά.

«Οι εικόνες που βλέπετε είναι σημερινές από την πλατεία Κονίτσης. Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και οδηγούν σε μια ακόμα μεγάλη ανάπλαση. Τα αλλάζουμε όλα. Αυξάνουμε το πράσινο, ανασχεδιάζουμε και βελτιώνουμε τους χώρους, χρησιμοποιούμε σύγχρονα ποιοτικά υλικά για τα δάπεδα και τις υποδομές, βάζουμε νέα φώτα LED τελευταίας γενιάς, δημιουργούμε περισσότερες “γωνιές” με καθιστικά. Όλα καινούργια, ποιοτικά, σύγχρονα. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τη γειτονιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ μαζί θα αναβαθμίσουμε και τον χώρο στην πλατεία που χρησιμοποιεί η Ένωση Ποντίων της πόλης μας “H Ρωμανία” και ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρό της Κυριάκο Τιλγκερίδη για τη συνεργασία», τόνισε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να κάνεις καινούργια μεγάλα έργα αυτή την περίοδο. Τα οικοδομικά υλικά έχουν ακριβύνει, τα καύσιμα για τα μηχανήματα έργου έχουν ανέβει, το όλο περιβάλλον είναι πιο δύσκολο. Αλλά ποτέ τα τελευταία χρόνια, απέναντι σε κάθε δυσκολία, δεν το βάλαμε κάτω και δεν θα το κάνουμε ασφαλώς ούτε τώρα. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», δικηγόρος Κυριάκος Τιλγκερίδης δήλωσε: «Ένα όνειρο πολλών ετών, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Η πλατεία μας, ο σύλλογός μας, μεταμορφώνεται ριζικά, όπως άλλωστε ολόκληρη η πόλη μας, με καθημερινά έργα από τον πλέον πετυχημένο δήμαρχο που γνώρισε η Γλυφάδα μας. Η ανάπλαση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερη συγκυρία, με δεδομένο ότι εφέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας. Ένα μεγάλο, από καρδιάς, ευχαριστώ στο δήμαρχό μας, τον φίλο Γιώργο Παπανικολάου».

 

Διαβάστε επίσης: Final-4 Κυπέλλου ανδρών βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ