Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Μια ζωντανή εκδήλωση για τους τετράποδους φίλους

Μια εξαιρετική εκδήλωση, με τεράστια απήχηση, πολλά παιδιά και νέους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν ξεχωριστό χρώμα σε αυτή, έλαβε χώρα στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς οι κάτοικοι της Δάφνης και του Υμηττού ενημερώθηκαν για τη φροντίδα των ζώων. Στόχος, η διαμόρφωση μιας κοινωνίας, στην οποία οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζουν τα ζώα με σεβασμό. Μιας κοινωνίας στην οποία κανένα ζώο δεν θα βιώνει παραμέληση, κακοποίηση και βασανισμό.

Η προστασία και η προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων είναι ιδιαιτέρως σημαντική και προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται καταλυτική η ευαισθητοποίηση και η ανάληψη δράσεων, τόσο για τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού όσο και για τους πολίτες.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος, «μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος μας ετοιμάζει καμπάνια ενημέρωσης για τις υποχρεώσεις όσων έχουν ζώα συντροφιάς και προβολής των δυνατοτήτων υιοθεσίας αδέσποτων ζώων καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες είναι οι ασυνείδητοι που προκαλούν το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δημόπουλος και η πρόεδρος της Φιλοζωική Επιτροπή Δήμου Δάφνης-Υμηττού Γεωργία Σκιαδοπούλου.

 

Διαβάστε επίσης: Μέτρα πυροπροστασίας μέχρι τέλος Απριλίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ