Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ναι στον αθλητισμό. Όχι στον χουλιγκανισμό.

Κάλεσμα κατά της οπαδικής βίας απηύθυναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Stop στην οπαδική βία», που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ωρίωνος του Δήμου Ζωγράφου.

Με το σύνθημα «κάθε αγώνας, κάθε προπόνηση, είναι γιορτή» να κυριαρχεί, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο κ. Θώδας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο παίκτης του Φιλαθλητικού και για πολλά χρόνια αθλητής του ΕΦΑΟΖ Νίκος Γκίκας και ο παλαίμαχος διαιτητής Λάζαρος Βορεάδης, ένωσαν τη φωνή τους με αυτή των εκατοντάδων μικρών αθλητών και των γονιών τους, θέλοντας να βάλουν ένα τέλος στα φαινόμενα βίας που συναντώνται στον αθλητισμό.

Ο υπουργός στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός της απώλειας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προσκάλεσε ένα ισχυρό σοκ στην κοινωνία και έδωσε στην κυβέρνηση το έναυσμα να θεσπίσει σκληρά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού. «Έλεγαν όλοι ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να βρει τους ενόχους ή ότι η αστυνομία θα κάνει τα στραβά μάτια. Η αστυνομία δεν έκανε πουθενά τα στραβά μάτια. Ήταν υποχρέωσή μας να τους βρούμε, τους βρήκαμε και παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη. Αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θα πρέπει να προλαβαίνουμε τέτοιες καταστάσεις».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε επίσης, πως η αποφασιστικότητα και συνεργασία όλων, της Πολιτείας αλλά και των πολιτών, είναι ο μόνος τρόπος ώστε να ελεγχθεί το θλιβερό φαινόμενο του χουλιγκανισμού. «Θέλουμε να βάλουμε οριστικό τέλος στο χουλιγκανισμό και στη βία στα γήπεδα και αυτό είναι υπόθεση όλων μας», τόνισε.

O κ. Θώδας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην τραγική απώλεια του Άλκη στη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας πως «η οπαδική βία αποτελεί μία μάστιγα η οποία συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια με νέα θύματα. Το φαινόμενο της οπαδικής βίας παραμένει πάντα επίκαιρο. Θα ήταν λάθος να επικεντρώσουμε το πρόβλημα μόνο στους οργανωμένους οπαδούς και στην ανωριμότητα 19χρονων και 20χρονων παιδιών. Η βία, οι εκβιασμοί και οι δολοφονικές επιθέσεις δεν είναι αθλητισμός. Είναι μία νοσηρή κατάσταση που εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αθλητισμό. Αθλητισμός είναι τα παιδιά, οι νέοι μας, οι αθλητές μας που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους. Είναι τα παιδιά του ΕΦΑΟΖ, του Ηλυσιακού, του Αγίου Θωμά».

 

Ο δήμαρχος Ζωγράφου σημείωσε επίσης ότι για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι απαραίτητη η συνένωση των δυνάμεων και η συνεργασία όλων των φορέων. «Η πολυπλοκότητα του ζητήματος υπογραμμίζει την ανάγκη για συνένωση δυνάμεων. Χρειάζεται ενεργή συνεργασία όλων μας. Των διοικήσεων των ομάδων, των Ομοσπονδιών, των φιλάθλων καθώς και του οπαδικού Τύπου. Αν όλα τα παιδιά, από μικρή ηλικία καταλάβουν τα οφέλη του αθλητισμού, αντιληφθούν ότι οι διαφορές τους είναι μόνο εντός του γηπέδου και συνειδητοποιήσουν ότι το μοναδικό που τα χωρίζει είναι το χρώμα της φανέλας, τότε μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες», ανέφερε ο κ. Θώδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ Γιάννης Βούρτσης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος, Εξυπηρέτησης Πολιτών Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης, Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος και Κωνσταντίνος Αλεξανδρής. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζωγράφου Λεωνίδας Κουφός και ο πρόεδρος της ΕΦΑΟΖ Γιάννης Χριστογιαννόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης: Παγκάκι ΑμεΑ στην πλατεία Τερζάκη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ