Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επιβράβευσης των πολιτών Followgreen

Ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιβράβευσης των πολιτών, μέσω της πλατφόρμας https://www.followgreen.gr/vvv, θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Followgreen, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έρχεται να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή που εφαρμόζονται από το 2019 και επεκτείνονται συνεχώς σε νέες γειτονιές.

Οι πολίτες, μέσω της εκπαίδευσης σε θέματα διαλογής στη πηγή και κυκλικής οικονομίας, θα λαμβάνουν επιβράβευση υπό τη μορφή πόντων, τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου.

Οι επιχειρήσεις μέσω της στήριξης του εγχειρήματος αυτού ωφελούνται λαμβάνοντας δωρεάν προβολή στη δημοτική πλατφόρμα.

Για την ένταξη των τοπικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιβράβευσης, πραγματοποιήθηκαν συστηματικές επισκέψεις, με την αρωγή του εντεταλμένου συμβούλου Καθαριότητας, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Έργων Νικόλαου Βάση και των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Όλες οι επιχειρήσεις έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα του Δήμου 36 τοπικές επιχειρήσεις με 46 προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο δράσεων Διαλογής στην Πηγή εντός των σχολικών μονάδων της πόλης, το Followgreen ενεργοποιεί τη μαθητική κοινότητα με εικαστικά δρώμενα και ημερίδες με θέμα την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την πρόληψη.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα Followgreen:

1. Κάθε χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει το σύνδεσμο https://www.followgreen.gr/vvv και να δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό δηλώντας ονοματεπώνυμο, email και αριθμό μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ).
2. Ενημερώνεται για τις δράσεις των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
3. Κερδίζει πόντους από άρθρα, βίντεο, κουίζ για την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την κυκλική οικονομία.
4. Εξαργυρώνει πόντους σε προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου.
5. Στηρίζει τα σχολεία του Δήμου στο πλαίσιο των σχολικών δράσεων ανακύκλωσης.

 

Διαβάστε επίσης: Ξεκινάει στις 27 Απριλίου η 31η Γιορτή Λουλουδιών

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ