Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

45 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για τους Φαληριώτες

Με νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα κυκλοφορούν σύντομα οι Φαληριώτες. Η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου πέτυχε την ένταξη της πόλης στο πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» και χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτόν ύψους 379.918 ευρώ.

Η πρόταση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφορά στην προμήθεια 45 ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση επτά σημείων φόρτισής και στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Στη μελέτη περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος για τον Δήμο, που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Το σύστημα θα δίνει στους πολίτες την δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης και φόρτισης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

 

Διαβάστε επίσης: 13ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος: «Βούλιαξε» η παραλία από χιλιάδες δρομείς

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ