Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μεγάλη συναυλία για τη Σμύρνη στις 9 Μαΐου στο γήπεδο του Πανιωνίου

Την μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς για τη Σμύρνη διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η μεγάλη επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στο Γήπεδο του Πανιωνίου.

Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη συμπράττει με μεγάλα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής σε μια ανεπανάληπτη μουσικοθεατρική παράσταση. Ανάμεσά τους, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Θανάσης Αλευράς, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, η Μάρθα Φριτζήλα, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Πάνος Μουζουράκης, η Δήμητρα Ματσούκα, η Μαρίνα Σαμάρκου και ο Γρηγόρης Σαμόλης. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Κρόμπας.

«Τα 100 χρόνια αποτελούν ένα σημαντικό επετειακό ορόσημο για όλους τους Έλληνες, για όλο τον ελληνισμό. Είναι η μοναδική στιγμή στην παγκόσμια ιστορία, όπου ένα τόσο μεγάλο και τραγικό σε έκταση γεγονός αποτέλεσε τη γέφυρα για την άνθιση, αναβάθμιση μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας, της χώρα μας. Οι πρόσφυγες που ήρθαν από τη Σμύρνη το 1922 έφεραν πολλά πράγματα που δεν χάθηκαν, όπως ο πολιτισμός, η ευγένεια, οι καλοί τρόποι και βέβαια τα τραγούδια τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της Αναβίωσης των Πανιωνίων Αγώνων Σμύρνης που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 4 Μαΐου, στο Γήπεδο του Πανιωνίου.

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν.

Όσοι δεν καταφέρουν να παρευρεθούν, μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία διαδικτυακά μέσω της επίσημης σελίδας του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης (http://www.culturens.org).

 

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Στέλιου Πέτσα στο γήπεδο του Πανιωνίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ