Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σύσκεψη με 15 ευρωπαίους δημάρχους για θέματα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Η καρδιά του CIVITAS, του ευρωπαϊκού δικτύου των 300 και πλέον Δήμων που έχουν εντάξει τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στο επίκεντρο των πολιτικών τους, χτυπά για δύο μέρες, Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαΐου, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η Πολιτική Συμβουλευτική Επιτροπή-Political Advisory Committee (PAC) του CIVITAS, στην οποία αντιπρόεδρος έχει εκλεγεί ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πραγματοποιεί διήμερη συνεδρίαση.

Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του CIVITAS, 15 Δήμαρχοι από πόλεις της Ευρώπης που είτε έχουν διακριθεί, είτε επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο σε πολιτικές Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της DG Move – Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλη του Συμφώνου των Δημάρχων – Covenant of Mayors, όπου ο Δήμος είναι μέλος, θα συζητήσουν για τις τελευταίες πρωτοβουλίες και εξελίξεις για πιο ασφαλείς και καθαρές πόλεις στην Ευρώπη με συνθήκες Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για όλους.

Επιπλέον, τα μέλη του CIVITAS PAC θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτομίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας όπως: το πρώτο σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας, το δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων, το δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα νέα σύγχρονα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, το δίκτυο πεζοδρόμων της πόλης, το δίκτυο της Δημοτικής Συγκοινωνίας με τηλεματική, τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κλπ.

«Είναι μεγάλη χαρά που φιλοξενούμε στη πόλη μας διακεκριμένους ευρωπαίους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς και έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, καλές πρακτικές και να συζητήσουμε για το μέλλον της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος. Όπως είπε, «είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών, να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να ακουστεί η φωνή τους στο κομμάτι του σχεδιασμού των μεταφορών, καθώς εκείνοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής».

 

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ